Piersi z kurczaka ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

123

4683 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2061 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż, dodaj posiekany czosnek i cebulę, przesmaż razem.

Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - Krok 1

Krok 2

Wlej śmietanę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, aby danie nabrało wyrazistego, pełnego smaku. Wrzuć odciśnięty szpinak.

Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - Krok 2

Krok 3

Dodawaj po kawałku serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem.

Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

104

Opinie o przepisie

  • Justyna

    Justyna , 12.06.2021

    Uwielbiam szpinak, bardzo dobre, dodałam tylko pieprz..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Zielonka

    Zosia Zielonka , 07.07.2020

    Pyyyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Głowacka

    Danuta Głowacka , 08.03.2018

    dziekuje-,PYCHA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Sulich

    Magdalena Sulich , 14.01.2017

    pyszne danie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 06.09.2016

    Należy dodać śmietanę 18% :) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Koch

    Tadeusz Koch , 02.09.2016

    2Dziadku do czdgo ty się nadajdsz pomażyćja tylko możesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Maciejewski

    Eugeniusz Maciejewski , 02.09.2016

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kawczyńska

    Ewa Kawczyńska , 02.09.2016

    Smaczne jadłam zrobione przez mają córkę pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Brzózka

    Wanda Brzózka , 02.09.2016

    Smaczne, tylko ja zamiast szpinaku dodaje jarmuż .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zielińska

    Barbara Zielińska , 02.09.2016

    Napewno jest smaczne. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Kapusta

    Patryk Kapusta , 02.09.2016

    Ile procentowa smietana?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danka Kołodziejczak

    Danka Kołodziejczak , 02.09.2016

    Ja też lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Cajder

    Marcin Cajder , 02.09.2016

    Na gastro bym zjadl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Rucińska

    Helena Rucińska , 02.09.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Win

    Maria Win , 02.09.2016

    Beatko patrząc na talerz pysznie wygląda .pozdrawiam serdecznie Was

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Emerle

    Andrzej Emerle , 02.09.2016

    Znane i lubiane :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ilona Banaś-Kliś

    Ilona Banaś-Kliś , 02.09.2016

    Pyszne danie moje ulubione pozdrawiam serdecznie miłego dnia życzę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pomidor Bakłażański

    Pomidor Bakłażański , 02.09.2016

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bochenek

    Anna Bochenek , 30.08.2016

    Absolutely delicious

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelw Gumulak

    Marcelw Gumulak , 21.06.2016

    Pyszne;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Lebica

    Natalia Lebica , 05.04.2016

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Karcz

    Katarzyna Karcz , 30.03.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Felczerek

    Janina Felczerek , 27.02.2016

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Pawłowska

    Marta Pawłowska , 26.02.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wdowiak

    Anna Wdowiak , 21.08.2015

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Milewska

    Dorota Milewska , 21.08.2015

    Potwierdzam, że to pyszne danie - wiem bo zrobiłam - a mąż był zachwycony nowym, smacznym jadłem :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Błaszak

    Marta Błaszak , 21.08.2015

    Dzisiaj na pewno wypróbuje przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 21.08.2015

    mam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Kącka

    Bożena Kącka , 21.08.2015

    Czy to zaproszenie na degustację?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Wawruch

    Adam Wawruch , 21.08.2015

    Jak to ty bys go podala to napewno przepyszny:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piersi z kurczaka ze szpinakiem Piersi z kurczaka ze szpinakiem

Piersi z kurczaka są najbardziej delikatną i bardzo lubianą częścią kurczaka, stąd też są one bardzo często wykorzystywane w kuchni. Podawać możesz je na dziesiątki różnych sposobów – na ich bazie przygotowywać możesz kotlety, gulasze, sałatki czy szaszłyki. Świetnie komponować będą się one na przykład z kremowym sosem z dodatkiem serka topionego oraz szpinaku. Przed smażeniem, pierś z kurczaka warto przekroić na dwie części tak, by mięso nie było zbyt grube. Pierś z kurczaka smażyć możesz na małej ilości tłuszczu lub w mocno rozgrzanym tłuszczu głębokim. Pamiętaj, aby nie robić tego zbyt długo – mięso to, jeżeli jest przesmażone, bardzo szybko staje się suche. Najlepszym rozwiązaniem jest smażenie piersi z kurczaka tylko do momentu, aż straci ona swoją różowość, a białko całkowicie się zetnie.