Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
200 gramów
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż, dodaj posiekany czosnek i cebulę, przesmaż razem.
Krok 2
Wlej śmietanę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, aby danie nabrało wyrazistego, pełnego smaku. Wrzuć odciśnięty szpinak.
Krok 3
Dodawaj po kawałku serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem.
Dobra rada:
Gotowe danie udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka ze szpinakiem
Piersi z kurczaka są najbardziej delikatną i bardzo lubianą częścią kurczaka, stąd też są one bardzo często wykorzystywane w kuchni. Podawać możesz je na dziesiątki różnych sposobów – na ich bazie przygotowywać możesz kotlety, gulasze, sałatki czy szaszłyki. Świetnie komponować będą się one na przykład z kremowym sosem z dodatkiem serka topionego oraz szpinaku. Przed smażeniem, pierś z kurczaka warto przekroić na dwie części tak, by mięso nie było zbyt grube. Pierś z kurczaka smażyć możesz na małej ilości tłuszczu lub w mocno rozgrzanym tłuszczu głębokim. Pamiętaj, aby nie robić tego zbyt długo – mięso to, jeżeli jest przesmażone, bardzo szybko staje się suche. Najlepszym rozwiązaniem jest smażenie piersi z kurczaka tylko do momentu, aż straci ona swoją różowość, a białko całkowicie się zetnie.