Piersi z kurczaka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

94

4383 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1939 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3891 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż, dodaj posiekany czosnek i cebulę, przesmaż razem.

Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - Krok 1

Krok 2

Wlej śmietanę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, aby danie nabrało wyrazistego, pełnego smaku. Wrzuć odciśnięty szpinak.

Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - Krok 2

Krok 3

Dodawaj po kawałku serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem.

Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

103

Opinie o przepisie

  • Pani Kasia

    Pani Kasia

    TAK. Zamiast śmietany - jogurt naturalny. A zamiast pomidorków - suszone pomidorki. Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Głowacka

    Danuta Głowacka

    dziekuje-,PYCHA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Sulich

    Magdalena Sulich

    pyszne danie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Należy dodać śmietanę 18% :) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Koch

    Tadeusz Koch

    2Dziadku do czdgo ty się nadajdsz pomażyćja tylko możesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Maciejewski

    Eugeniusz Maciejewski

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kawczyńska

    Ewa Kawczyńska

    Smaczne jadłam zrobione przez mają córkę pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Brzózka

    Wanda Brzózka

    Smaczne, tylko ja zamiast szpinaku dodaje jarmuż .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zielińska

    Barbara Zielińska

    Napewno jest smaczne. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Kapusta

    Patryk Kapusta

    Ile procentowa smietana?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danka Kołodziejczak

    Danka Kołodziejczak

    Ja też lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Cajder

    Marcin Cajder

    Na gastro bym zjadl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Rucińska

    Helena Rucińska

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Win

    Maria Win

    Beatko patrząc na talerz pysznie wygląda .pozdrawiam serdecznie Was

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Emerle

    Andrzej Emerle

    Znane i lubiane :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ilona Banaś-Kliś

    Ilona Banaś-Kliś

    Pyszne danie moje ulubione pozdrawiam serdecznie miłego dnia życzę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pomidor Bakłażański

    Pomidor Bakłażański

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bochenek

    Anna Bochenek

    Absolutely delicious

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelw Gumulak

    Marcelw Gumulak

    Pyszne;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Lebica

    Natalia Lebica

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Karcz

    Katarzyna Karcz

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Felczerek

    Janina Felczerek

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Pawłowska

    Marta Pawłowska

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wdowiak

    Anna Wdowiak

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Milewska

    Dorota Milewska

    Potwierdzam, że to pyszne danie - wiem bo zrobiłam - a mąż był zachwycony nowym, smacznym jadłem :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Błaszak

    Marta Błaszak

    Dzisiaj na pewno wypróbuje przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński

    mam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Kącka

    Bożena Kącka

    Czy to zaproszenie na degustację?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Wawruch

    Adam Wawruch

    Jak to ty bys go podala to napewno przepyszny:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ona Ruda

    Ona Ruda

    mhm pycha:)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piersi z kurczaka ze szpinakiem Piersi z kurczaka ze szpinakiem

Piersi z kurczaka są najbardziej delikatną i bardzo lubianą częścią kurczaka, stąd też są one bardzo często wykorzystywane w kuchni. Podawać możesz je na dziesiątki różnych sposobów – na ich bazie przygotowywać możesz kotlety, gulasze, sałatki czy szaszłyki. Świetnie komponować będą się one na przykład z kremowym sosem z dodatkiem serka topionego oraz szpinaku. Przed smażeniem, pierś z kurczaka warto przekroić na dwie części tak, by mięso nie było zbyt grube. Pierś z kurczaka smażyć możesz na małej ilości tłuszczu lub w mocno rozgrzanym tłuszczu głębokim. Pamiętaj, aby nie robić tego zbyt długo – mięso to, jeżeli jest przesmażone, bardzo szybko staje się suche. Najlepszym rozwiązaniem jest smażenie piersi z kurczaka tylko do momentu, aż straci ona swoją różowość, a białko całkowicie się zetnie.