
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
200 gramów
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż, dodaj posiekany czosnek i cebulę, przesmaż razem.
Krok 2
Wlej śmietanę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, aby danie nabrało wyrazistego, pełnego smaku. Wrzuć odciśnięty szpinak.
Krok 3
Dodawaj po kawałku serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem.
Dobra rada:
Gotowe danie udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka ze szpinakiem
Piersi z kurczaka są najbardziej delikatną i bardzo lubianą częścią kurczaka, stąd też są one bardzo często wykorzystywane w kuchni. Podawać możesz je na dziesiątki różnych sposobów – na ich bazie przygotowywać możesz kotlety, gulasze, sałatki czy szaszłyki. Świetnie komponować będą się one na przykład z kremowym sosem z dodatkiem serka topionego oraz szpinaku. Przed smażeniem, pierś z kurczaka warto przekroić na dwie części tak, by mięso nie było zbyt grube. Pierś z kurczaka smażyć możesz na małej ilości tłuszczu lub w mocno rozgrzanym tłuszczu głębokim. Pamiętaj, aby nie robić tego zbyt długo – mięso to, jeżeli jest przesmażone, bardzo szybko staje się suche. Najlepszym rozwiązaniem jest smażenie piersi z kurczaka tylko do momentu, aż straci ona swoją różowość, a białko całkowicie się zetnie.