
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
200 gramów
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż, dodaj posiekany czosnek i cebulę, przesmaż razem.

Krok 2
Wlej śmietanę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, aby danie nabrało wyrazistego, pełnego smaku. Wrzuć odciśnięty szpinak.

Krok 3
Dodawaj po kawałku serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem.


Dobra rada:
Gotowe danie udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka ze szpinakiem
Piersi z kurczaka są najbardziej delikatną częścią kurczaka. Właśnie dlatego tak często wykorzystujemy je do przyrządzenia znakomitych potraw. Możesz serwować piersi z kurczaka na dziesiątki różnych sposobów – na ich bazie przygotujesz kotlety, gulasze, sałatki czy szaszłyki. Świetnie komponować będą się one na przykład z kremowym sosem z dodatkiem serka topionego oraz szpinaku.
Dla kogo?
Szpinak z serkiem topionym i kurczakiem będzie idealną opcją dla fanów drobiu oraz warzyw. Połączenie tych składników jest niezawodne, o czym już wkrótce możesz się przekonać. Pycha! Sięgnij po naszą recepturę i rozpocznij kulinarne działania. Do dzieła!
Na jaką okazję?
Niech pierś z kurczaka ze szpinakiem i serkiem topionym pojawi się w Twoim codziennym menu. Zaserwuj to danie na obiad lub kolację z ukochaną osobą. Wystarczy 45 minut, aby kurczak ze szpinakiem i serkiem topionym cieszył Wasze podniebienia.
Czy wiesz, że?
Przed smażeniem pierś z kurczaka warto przekroić na dwie części tak, by mięso nie było zbyt grube. Pierś z kurczaka smażyć możesz na małej ilości tłuszczu lub w mocno rozgrzanym tłuszczu głębokim. Pamiętaj, aby nie robić tego zbyt długo – mięso to, jeżeli jest przesmażone, bardzo szybko staje się suche.
Dla urozmaicenia:
Najlepszym rozwiązaniem jest smażenie piersi z kurczaka tylko do momentu, aż straci ona swoją różową barwę, a białko całkowicie się zetnie. Później zestaw mięso z ulubionymi składnikami, np. warzywami i dodatkowym serem i ciesz się rezultatami. Daj znać, jak smakował Ci makaron ze szpinakiem i kurczakiem i serkiem topionym.