Sałatka z truskawkami i bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawkami i bakaliami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałątę myjemy rwiemy na kawałki układamy na talerzach. Śliwkę suszona kroimy w paski. Orzechy włoskie lekko siekamy .

Krok 2

Truskawki myjemy i kroimy w plasterki . Wszystkie składniki układamy na sałacie . Robimy sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr .

Krok 3

Sosem polewamy sałątkę

Ewa Sidor

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z truskawkami i bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z truskawkami i bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z truskawkami i bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z truskawkami i bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z truskawkami i bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z truskawkami i bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z truskawkami i bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z truskawkami i bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej