Pierś z kurczaka nadziewana camembertem
łatwe
177 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 szklanka
2 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj w rondelku ze szklanką wody, dodaj łyżkę oliwy, kilka listków bazylii i zagotuj.
Krok 2
Piersi opłucz, osusz, a następnie natnij z boku tak, aby powstała kieszeń.
Krok 3
Do środka wsuń plastry sera oraz kilka listków bazylii. Całość zamknij.
Krok 4
Piersi skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Na rozgrzanej patelni połóż pergamin, a na nim piersi i smaż po 3 minuty z każdej strony.
Krok 5
W tym czasie pokrój drobno czosnek oraz cebulę, przesmaż na drugiej patelni. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 6
Gotowe piersi podawaj na szpinaku i polej przygotowanym pomidorowym sosem. Udekoruj gałązkami ziół.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej