Pierś z kurczaka z camembert - z serem: filet | Przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka nadziewana camembertem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 szklanka

2 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj w rondelku ze szklanką wody, dodaj łyżkę oliwy, kilka listków bazylii i zagotuj.

Krok 2

Piersi opłucz, osusz, a następnie natnij z boku tak, aby powstała kieszeń.

Krok 3

Do środka wsuń plastry sera oraz kilka listków bazylii. Całość zamknij.

Krok 4

Piersi skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Na rozgrzanej patelni połóż pergamin, a na nim piersi i smaż po 3 minuty z każdej strony.

Krok 5

W tym czasie pokrój drobno czosnek oraz cebulę, przesmaż na drugiej patelni. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 6

Gotowe piersi podawaj na szpinaku i polej przygotowanym pomidorowym sosem. Udekoruj gałązkami ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka nadziewana camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka nadziewana camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka nadziewana camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka nadziewana camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka nadziewana camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka nadziewana camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka nadziewana camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka nadziewana camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej