Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 szklanka
2 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj w rondelku ze szklanką wody, dodaj łyżkę oliwy, kilka listków bazylii i zagotuj.
Krok 2
Piersi opłucz, osusz, a następnie natnij z boku tak, aby powstała kieszeń.
Krok 3
Do środka wsuń plastry sera oraz kilka listków bazylii. Całość zamknij.
Krok 4
Piersi skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Na rozgrzanej patelni połóż pergamin, a na nim piersi i smaż po 3 minuty z każdej strony.
Krok 5
W tym czasie pokrój drobno czosnek oraz cebulę, przesmaż na drugiej patelni. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 6
Gotowe piersi podawaj na szpinaku i polej przygotowanym pomidorowym sosem. Udekoruj gałązkami ziół.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej