Krem z kalafiora i zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z kalafiora i zielonego groszku

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

100 gramów

100 gramów

100 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora zmiksować z Bulionem na włoszczyźnie Knorr, mascarpone, śmietanką, parmezanem i orzechami włoskimi (w razie potrzeby dolać odrobinę wody). Zagotować.

Krok 2

Groszek z puszki wraz z zalewą zmiksować z pesto i Bulionem na włoszczyźnie Knorr (w razie potrzeby dolać odrobinę wody). Zagotować.

Krok 3

Do miseczki nałożyć oba kremy, rozprowadzić je łyżką w znak ying yang. Ozdobić orzechami włoskimi.

setie setie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej