Krem z kalafiora i zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z kalafiora i zielonego groszku

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

100 gramów

100 gramów

100 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora zmiksować z Bulionem na włoszczyźnie Knorr, mascarpone, śmietanką, parmezanem i orzechami włoskimi (w razie potrzeby dolać odrobinę wody). Zagotować.

Krok 2

Groszek z puszki wraz z zalewą zmiksować z pesto i Bulionem na włoszczyźnie Knorr (w razie potrzeby dolać odrobinę wody). Zagotować.

Krok 3

Do miseczki nałożyć oba kremy, rozprowadzić je łyżką w znak ying yang. Ozdobić orzechami włoskimi.

setie setie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z kalafiora i zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z soczewicą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej