Makaron z orzechami - spaghetti z sosem z orzechów | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

150 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj orzechy i wymieszaj z czosnkiem Knorr.

Spaghetti z orzechami - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj połowę sera z orzechami, stopniowo dodając oliwę z oliwek.

Spaghetti z orzechami - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron, wymieszaj go z sosem serowo - orzechowym, a następnie posyp pozostałym parmezanem. Podawaj.

Spaghetti z orzechami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej