
Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
150 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj orzechy i wymieszaj z czosnkiem Knorr.

Krok 2
Wymieszaj połowę sera z orzechami, stopniowo dodając oliwę z oliwek.

Krok 3
Ugotuj makaron, wymieszaj go z sosem serowo - orzechowym, a następnie posyp pozostałym parmezanem. Podawaj.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej