Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

0.3 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka marynujemy w musztardzie, miodzie i przyprawie Knorr. Chłodzimy przez 20 minut w lodówce.

Krok 2

Kiedy mięso się zamarynuje zapiekamy całość w średnio nagrzanym piekarniku przez ok. 30 minut. Sałatę dokładnie myjemy, rwiemy na drobne kawałki, dodajemy do niej obrane, pokrojone w kostkę gruszki oraz orzechy włoskie. Przed podaniem polewamy winegretem z oliwy, miodu, musztardy i octu balsamicznego.

yobada

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej