Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
łatwe
45 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
0.3 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka marynujemy w musztardzie, miodzie i przyprawie Knorr. Chłodzimy przez 20 minut w lodówce.
Krok 2
Kiedy mięso się zamarynuje zapiekamy całość w średnio nagrzanym piekarniku przez ok. 30 minut. Sałatę dokładnie myjemy, rwiemy na drobne kawałki, dodajemy do niej obrane, pokrojone w kostkę gruszki oraz orzechy włoskie. Przed podaniem polewamy winegretem z oliwy, miodu, musztardy i octu balsamicznego.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej