Surówka z selera z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera z orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj selery, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce z małymi otworami, skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, dodaj do selerów. orzechy posiekaj.

Krok 3

Selera, jabłko i orzechy połącz, dodaj majonez i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej