
Składniki
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj selery, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce z małymi otworami, skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, dodaj do selerów. orzechy posiekaj.
Krok 3
Selera, jabłko i orzechy połącz, dodaj majonez i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej