Surówka z selera z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera z orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj selery, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce z małymi otworami, skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, dodaj do selerów. orzechy posiekaj.

Krok 3

Selera, jabłko i orzechy połącz, dodaj majonez i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej