Surówka z selera z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera z orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj selery, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce z małymi otworami, skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, dodaj do selerów. orzechy posiekaj.

Krok 3

Selera, jabłko i orzechy połącz, dodaj majonez i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej