Surówka z selera z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera z orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj selery, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce z małymi otworami, skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, dodaj do selerów. orzechy posiekaj.

Krok 3

Selera, jabłko i orzechy połącz, dodaj majonez i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera z orzechami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej