Zapiekane penne ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane penne ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Następnie na patelnię dodaj umyty i osuszony szpinak. Wszystko smaż chwilę razem, wlej wino, dopraw pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Krok 3

W misce wymieszaj ugotowany makaron oraz szpinak. Wszystko dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Wymieszany makaron przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górze ułóż pokrojonym w cienkie plastry ser mozzarella. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 25 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby danie było nieco ostrzejsze, szpinak dopraw szczyptą pieprzu Cayenne.

1

Opinie o przepisie

  • Filmord Filemon

    Filmord Filemon , 26.03.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z jarmużem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej