
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Następnie na patelnię dodaj umyty i osuszony szpinak. Wszystko smaż chwilę razem, wlej wino, dopraw pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Krok 3
W misce wymieszaj ugotowany makaron oraz szpinak. Wszystko dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Wymieszany makaron przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górze ułóż pokrojonym w cienkie plastry ser mozzarella. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 25 minut. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby danie było nieco ostrzejsze, szpinak dopraw szczyptą pieprzu Cayenne.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane penne ze szpinakiem
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu.