
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Następnie na patelnię dodaj umyty i osuszony szpinak. Wszystko smaż chwilę razem, wlej wino, dopraw pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Krok 3
W misce wymieszaj ugotowany makaron oraz szpinak. Wszystko dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Wymieszany makaron przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górze ułóż pokrojonym w cienkie plastry ser mozzarella. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 25 minut. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby danie było nieco ostrzejsze, szpinak dopraw szczyptą pieprzu Cayenne.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej