Zapiekane penne ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane penne ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

135 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

160 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Następnie na patelnię dodaj umyty i osuszony szpinak. Wszystko smaż chwilę razem, wlej wino, dopraw pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Krok 3

W misce wymieszaj ugotowany makaron oraz szpinak. Wszystko dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Wymieszany makaron przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górze ułóż pokrojonym w cienkie plastry ser mozzarella. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 25 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby danie było nieco ostrzejsze, szpinak dopraw szczyptą pieprzu Cayenne.

1

Opinie o przepisie

  • Filmord Filemon (MrFilmord)

    Filmord Filemon (MrFilmord) , 26.03.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej