Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
150 mililitrów
5 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i i podsmaż pierś z kurczaka pokrojoną w paski. Po chwili smażenia dodaj posiekany czosnek i cebulę.
Krok 3
Gdy wszystkie składniki będą rumiane, wlej na patelnię 150 ml wody.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i również wlej na patelnię.
Krok 5
Szpinak dokładnie umyj, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do sosu.
Krok 6
Dodaj makaron. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos lekko zgęstnieje. Na wierzchu połóż kawałki mozzarelli i całość oprósz świeżo mielonym pieprzem. Podawaj natychmiast.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rurki ze szpinakiem
Ugotowany al dente makaron penne połącz z pieczonymi kawałkami fileta z kurczaka, skąpanymi w kremowym sosie z cebulką i szpinakiem. Danie będzie jeszcze lepsze, gdy dodasz dwa rodzaje sera – grecką fetę i włoską mozzarellę. Pod wpływem ciepła liście szpinaku zmiękną a sery –roztopią się tworzą gęsty sos, w którym zanurzą się wszystkie składniki dania. Pamiętaj, by obficie posypać rurki świeżo mielonym pieprzem. Ten smakołyk nada się zarówno na rodzinny obiad, jak i szybką kolację w środku zapracowanego tygodnia, jego przygotowanie zajmuje zaledwie pół godziny. Jeśli zaserwujesz to danie na kolację we dwoje nie zapomnij o kieliszku schłodzonego, białego wina. Mięso z kurczaka możesz zastąpić również filetem z indyka lub króliczym combrem. Rurki będą wyjątkowo smaczne także w tym towarzystwie.