
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
150 mililitrów
5 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i i podsmaż pierś z kurczaka pokrojoną w paski. Po chwili smażenia dodaj posiekany czosnek i cebulę.

Krok 3
Gdy wszystkie składniki będą rumiane, wlej na patelnię 150 ml wody.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i również wlej na patelnię.

Krok 5
Szpinak dokładnie umyj, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do sosu.

Krok 6
Dodaj makaron. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos lekko zgęstnieje. Na wierzchu połóż kawałki mozzarelli i całość oprósz świeżo mielonym pieprzem. Podawaj natychmiast.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Rurki ze szpinakiem
Ugotowany al dente makaron penne połącz z pieczonymi kawałkami fileta z kurczaka, skąpanymi w kremowym sosie z cebulką i szpinakiem. Danie będzie jeszcze lepsze, gdy dodasz dwa rodzaje sera – grecką fetę i włoską mozzarellę. Pod wpływem ciepła liście szpinaku zmiękną a sery –roztopią się tworzą gęsty sos, w którym zanurzą się wszystkie składniki dania. Pamiętaj, by obficie posypać rurki świeżo mielonym pieprzem. Ten smakołyk nada się zarówno na rodzinny obiad, jak i szybką kolację w środku zapracowanego tygodnia, jego przygotowanie zajmuje zaledwie pół godziny. Jeśli zaserwujesz to danie na kolację we dwoje nie zapomnij o kieliszku schłodzonego, białego wina. Mięso z kurczaka możesz zastąpić również filetem z indyka lub króliczym combrem. Rurki będą wyjątkowo smaczne także w tym towarzystwie.