Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym
łatwe
2393 osoby zapisały
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
300 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 szklanka
100 mililitrów
0.5 pęczka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Usmaż w rondlu ze wszystkich stron, aż będzie złocisty.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę, pieczarki w plastry i dodaj wszystko do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut.
Krok 3
Wlej do rondla mleko, śmietankę, dodaj Fix Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Gdy sos się zagotuje, dodaj makaron i całość duś na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki. Potrawa będzie jeszcze smaczniejsza, gdy posypiesz makaron startym serem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.
Sposób na szybki i pyszny obiad? Przygotuj smakowite rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym. To danie smakuje równie dobrze, gdy odgrzejesz je w mikrofalówce, dlatego z czystym sercem możesz je zabrać na obiad do pracy. Przygotowanie tej potrawy to żadna filozofia. Pokrojone w kostkę piersi z kurczaka usmaż w rondlu na złocisty kolor, a następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i plastry pieczarek. Aksamitny sos do rurek z kurczakiem stworzysz mieszając szklankę mleka i śmietanę kremówkę. Wlej je do rondla, dokładnie wymieszaj i gotuj przez chwilę, aż sos stanie się gęsty. Na koniec wrzuć ugotowane rurki. Gotową potrawę oprósz posiekaną natką pietruszki. Możesz także nieco wzbogacić kompozycję smaków, posypując gorące rurki startym parmezanem, który dodatkowo sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej aksamitne. Pycha!