Składniki
500 gramów
300 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 szklanka
100 mililitrów
0.5 pęczka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Usmaż w rondlu ze wszystkich stron, aż będzie złocisty.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę, pieczarki w plastry i dodaj wszystko do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut.
Krok 3
Wlej do rondla mleko, śmietankę, dodaj Fix Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Gdy sos się zagotuje, dodaj makaron i całość duś na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki. Potrawa będzie jeszcze smaczniejsza, gdy posypiesz makaron startym serem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym
Szukasz pomysłu na apetyczne danie dla całej rodziny? Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym będą najlepszą opcją! Miłośnicy tej potrawy wyróżniają jej liczne walory – intensywny aromat, wyjątkowy smak i kremową konsystencję. A co wymienisz Ty? Wypróbuj naszą recepturę i podziel się opinią w komentarzu!
Dla kogo?
Jeżeli stawiasz pierwsze kroki w kuchni, to możemy zapewnić Cię, że przygotowanie tej potrawy to żadna filozofia. Cały proces zajmuje jedynie pół godziny, a wszystkie wskazówki znajdziesz w naszej recepturze. Jesteśmy pewni, że efekty przekroczą Twoje oczekiwania! Rurki w sosie pieczarkowym to uczta dla podniebienia.
Na jaką okazję?
Przygotuj apetyczne rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym na obiad dla domowników. To danie smakuje równie dobrze, gdy odgrzejesz je w mikrofalówce, dlatego możesz je zabrać na lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Pokrojone w kostkę piersi z kurczaka usmaż w rondlu na złocisty kolor, a następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i plastry pieczarek. Aksamitny sos do rurek z kurczakiem stworzysz, mieszając szklankę mleka i śmietanę kremówkę. Wlej je do rondla, dokładnie wymieszaj i gotuj przez chwilę, aż sos stanie się gęsty. Pyszny makaron rurki z kurczakiem gotowy!
Dla urozmaicenia:
Gotowe rurki w sosie pieczarkowym oprósz posiekaną natką pietruszki. Możesz także nieco wzbogacić kompozycję smaków, posypując gorący makaron startym parmezanem, który dodatkowo sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej aksamitne. Pycha!