
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
400 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę: posiekaj chilli, czosnek i natkę pietruszki, po czym wymieszaj je z częścią soku z limonki. Polej krewetki przygotowaną marynatą i odstaw na 30 minut.

Krok 2
Następnie podsmaż je na rozgrzanym oleju przez około 3 minuty. Dodaj makaron.

Krok 3
Przygotuj kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr, z napojem kokosowym oraz kwaśną śmietaną. Następnie dodaj do krewetek i duś całość przez około 10 minut na małym ogniu.

Krok 4
Na koniec dopraw danie resztą soku z limonki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Egzotyczny makaron z krewetkami
Aksamitny sos na bazie mleka kokosowego z jędrnymi krewetkami i aromatycznymi przyprawami, podany na wstążkach makaronu, a do tego lampka białego wina… Czy można wyobrazić sobie lepsze menu na prostą ale wystawną kolację we dwoje? Krewetki zalicza się do najpopularniejszych owoców morza. Choć rodzajów tego skorupiaka jest mnóstwo, w Polsce najpowszechniejsze są dwa rodzaje: królewskie i tygrysie. Do tego dania możesz wykorzystać dowolne krewetki. Jeśli chcesz wprowadzić do codziennego menu nutkę egzotyki, zanurz je w orientalnej marynacie, usmaż, zalej mlekiem kokosowym i tak powstały sos wymieszaj z ulubionym makaronem, np. tagliatelle. Zwieńczeniem tego prostego, ale eleganckiego dania będzie dodatek soku z limonki i świeżej kolendry lub pietruszki. Można zaserwować je na wystawną kolację, koniecznie z dodatkiem wytrawnego wina.