
Składniki
250 gramów
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Umyj pomidory i sparz. Obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Krok 2
Do warzyw dodaj pomidory i smaż wszystko ok. 5 minut. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Cukinie umyj, odetnij końcówki i pokrój w paski. Cebule obierz i drobno pokrój, podsmaż na oleju. Wrzuć cukinię i wszystko razem przesmaż.
Krok 4
Pod końiec smażenia wlej śmietanę i zagotuj. Przygotowany sos wymieszaj z makaronem i dopraw pieprzem.
Krok 5
Wszystko przed dodaniem posyp bazylią i prażonymi ziarenkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej