Świderki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Umyj pomidory i sparz. Obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2

Do warzyw dodaj pomidory i smaż wszystko ok. 5 minut. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Cukinie umyj, odetnij końcówki i pokrój w paski. Cebule obierz i drobno pokrój, podsmaż na oleju. Wrzuć cukinię i wszystko razem przesmaż.

Krok 4

Pod końiec smażenia wlej śmietanę i zagotuj. Przygotowany sos wymieszaj z makaronem i dopraw pieprzem.

Krok 5

Wszystko przed dodaniem posyp bazylią i prażonymi ziarenkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej