
Składniki
250 gramów
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Umyj pomidory i sparz. Obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Krok 2
Do warzyw dodaj pomidory i smaż wszystko ok. 5 minut. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Cukinie umyj, odetnij końcówki i pokrój w paski. Cebule obierz i drobno pokrój, podsmaż na oleju. Wrzuć cukinię i wszystko razem przesmaż.
Krok 4
Pod końiec smażenia wlej śmietanę i zagotuj. Przygotowany sos wymieszaj z makaronem i dopraw pieprzem.
Krok 5
Wszystko przed dodaniem posyp bazylią i prażonymi ziarenkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































