Świderki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Umyj pomidory i sparz. Obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2

Do warzyw dodaj pomidory i smaż wszystko ok. 5 minut. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Cukinie umyj, odetnij końcówki i pokrój w paski. Cebule obierz i drobno pokrój, podsmaż na oleju. Wrzuć cukinię i wszystko razem przesmaż.

Krok 4

Pod końiec smażenia wlej śmietanę i zagotuj. Przygotowany sos wymieszaj z makaronem i dopraw pieprzem.

Krok 5

Wszystko przed dodaniem posyp bazylią i prażonymi ziarenkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej