
Składniki
250 gramów
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Umyj pomidory i sparz. Obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Krok 2
Do warzyw dodaj pomidory i smaż wszystko ok. 5 minut. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Cukinie umyj, odetnij końcówki i pokrój w paski. Cebule obierz i drobno pokrój, podsmaż na oleju. Wrzuć cukinię i wszystko razem przesmaż.
Krok 4
Pod końiec smażenia wlej śmietanę i zagotuj. Przygotowany sos wymieszaj z makaronem i dopraw pieprzem.
Krok 5
Wszystko przed dodaniem posyp bazylią i prażonymi ziarenkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej