Świderki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Umyj pomidory i sparz. Obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2

Do warzyw dodaj pomidory i smaż wszystko ok. 5 minut. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Cukinie umyj, odetnij końcówki i pokrój w paski. Cebule obierz i drobno pokrój, podsmaż na oleju. Wrzuć cukinię i wszystko razem przesmaż.

Krok 4

Pod końiec smażenia wlej śmietanę i zagotuj. Przygotowany sos wymieszaj z makaronem i dopraw pieprzem.

Krok 5

Wszystko przed dodaniem posyp bazylią i prażonymi ziarenkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej