Ogórkowa z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z łososiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i marchew. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę a marchew utrzeć na tarce jarzynowej. Zalać wodą .Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Umyty i osuszony filet z łososia lekko posolić. Pokroić w grubą kostkę lub szerokie paski. Włożyć do wrzącego wywaru i na małym gazie gotować 10 minut.

Krok 2

Ogórki utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do zupy. Wsypać zasmażkę - wymieszać. Zagotować. Wlać śmietankę. Doprawić do smaku Delikatem. Odstawić na kilka minut by nabrała smaku. Podawać posypaną szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej