Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
2 łyżki
1 szklanka
1 litr
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki i marchew. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę a marchew utrzeć na tarce jarzynowej. Zalać wodą .Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Umyty i osuszony filet z łososia lekko posolić. Pokroić w grubą kostkę lub szerokie paski. Włożyć do wrzącego wywaru i na małym gazie gotować 10 minut.
Krok 2
Ogórki utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do zupy. Wsypać zasmażkę - wymieszać. Zagotować. Wlać śmietankę. Doprawić do smaku Delikatem. Odstawić na kilka minut by nabrała smaku. Podawać posypaną szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej