Ogórkowa z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z łososiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i marchew. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę a marchew utrzeć na tarce jarzynowej. Zalać wodą .Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Umyty i osuszony filet z łososia lekko posolić. Pokroić w grubą kostkę lub szerokie paski. Włożyć do wrzącego wywaru i na małym gazie gotować 10 minut.

Krok 2

Ogórki utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do zupy. Wsypać zasmażkę - wymieszać. Zagotować. Wlać śmietankę. Doprawić do smaku Delikatem. Odstawić na kilka minut by nabrała smaku. Podawać posypaną szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa serowo - porowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej