
Składniki
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki i marchew. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę a marchew utrzeć na tarce jarzynowej. Zalać wodą .Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Umyty i osuszony filet z łososia lekko posolić. Pokroić w grubą kostkę lub szerokie paski. Włożyć do wrzącego wywaru i na małym gazie gotować 10 minut.
Krok 2
Ogórki utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do zupy. Wsypać zasmażkę - wymieszać. Zagotować. Wlać śmietankę. Doprawić do smaku Delikatem. Odstawić na kilka minut by nabrała smaku. Podawać posypaną szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej