
Składniki
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki i marchew. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę a marchew utrzeć na tarce jarzynowej. Zalać wodą .Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Umyty i osuszony filet z łososia lekko posolić. Pokroić w grubą kostkę lub szerokie paski. Włożyć do wrzącego wywaru i na małym gazie gotować 10 minut.
Krok 2
Ogórki utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do zupy. Wsypać zasmażkę - wymieszać. Zagotować. Wlać śmietankę. Doprawić do smaku Delikatem. Odstawić na kilka minut by nabrała smaku. Podawać posypaną szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































