Ogórkowa z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z łososiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżki

1 szklanka

1 litr

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i marchew. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę a marchew utrzeć na tarce jarzynowej. Zalać wodą .Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Umyty i osuszony filet z łososia lekko posolić. Pokroić w grubą kostkę lub szerokie paski. Włożyć do wrzącego wywaru i na małym gazie gotować 10 minut.

Krok 2

Ogórki utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do zupy. Wsypać zasmażkę - wymieszać. Zagotować. Wlać śmietankę. Doprawić do smaku Delikatem. Odstawić na kilka minut by nabrała smaku. Podawać posypaną szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej