Barszcz z morelami i anyżkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z morelami i anyżkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

60 gramów

1 sztuka

1 szczypta

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj morele i anyżek przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 1

Krok 2

Przecedź wywar i podgrzej go mocno.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj Barszcz czerwony expresowy Knorr oraz pieprz, zaprzestając gotowania. Przed podaniem możesz także pokroić morele w paski i dodać je do gotowego barszczu.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z morelami i anyżkiemBarszcz z morelami i anyżkiem

Barszcz czerwony z owocami. Brzmi intrygująco, prawda? Koniecznie wypróbuj ten przepis! Kwaskawy barszcz w połączeniu ze słodkimi morelami smakuje wprost niebiańsko. Niecodzienna kompozycja na pewno pozytywnie cię zaskoczy, a w dodatku danie jest szybkie i proste w przygotowaniu. Potrzebujesz do niego tylko trzech składników – torebkę barszczu, suszone morele oraz anyż. Owoce i przyprawę wystarczy gotować w wodzie przez kilka minut, a po przecedzeniu wywaru, dodać do niego barszcz czerwony. Anyż pięknie pachnie i dodaje nutki pikanterii słodkiej zupie, pozostawiając ciekawy posmak na języku. Będziesz też zaskoczona, jak dobrze komponują się buraki z owocami, których nie śmiałabyś z nimi połączyć. Zupa stanie się hitem w twoim domu, bo na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie. Serwuj ją na ciepło, z dodatkiem pokrojonych w cienkie paski suszonych moreli. Smacznego!