Barszcz z morelami i anyżkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj morele i anyżek przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 1

Krok 2

Przecedź wywar i podgrzej go mocno.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj Barszcz czerwony expresowy Knorr oraz pieprz, zaprzestając gotowania. Przed podaniem możesz także pokroić morele w paski i dodać je do gotowego barszczu.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 3
Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z morelami i anyżkiemBarszcz z morelami i anyżkiem

Barszcz czerwony z owocami. Brzmi intrygująco, prawda? Koniecznie wypróbuj ten przepis! Kwaskawy barszcz w połączeniu ze słodkimi morelami smakuje wprost niebiańsko. Niecodzienna kompozycja na pewno pozytywnie cię zaskoczy, a w dodatku danie jest szybkie i proste w przygotowaniu. Potrzebujesz do niego tylko trzech składników – torebkę barszczu, suszone morele oraz anyż. Owoce i przyprawę wystarczy gotować w wodzie przez kilka minut, a po przecedzeniu wywaru, dodać do niego barszcz czerwony. Anyż pięknie pachnie i dodaje nutki pikanterii słodkiej zupie, pozostawiając ciekawy posmak na języku. Będziesz też zaskoczona, jak dobrze komponują się buraki z owocami, których nie śmiałabyś z nimi połączyć. Zupa stanie się hitem w twoim domu, bo na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie. Serwuj ją na ciepło, z dodatkiem pokrojonych w cienkie paski suszonych moreli. Smacznego!