Barszcz z morelami i anyżkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

60 gramów

1 sztuka

1 szczypta

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj morele i anyżek przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 1

Krok 2

Przecedź wywar i podgrzej go mocno.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj Barszcz czerwony expresowy Knorr oraz pieprz, zaprzestając gotowania. Przed podaniem możesz także pokroić morele w paski i dodać je do gotowego barszczu.

Barszcz z morelami i anyżkiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z morelami i anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z morelami i anyżkiemBarszcz z morelami i anyżkiem

Barszcz czerwony z owocami. Brzmi intrygująco, prawda? Koniecznie wypróbuj ten przepis! Kwaskawy barszcz w połączeniu ze słodkimi morelami smakuje wprost niebiańsko. Niecodzienna kompozycja na pewno pozytywnie cię zaskoczy, a w dodatku danie jest szybkie i proste w przygotowaniu. Potrzebujesz do niego tylko trzech składników – torebkę barszczu, suszone morele oraz anyż. Owoce i przyprawę wystarczy gotować w wodzie przez kilka minut, a po przecedzeniu wywaru, dodać do niego barszcz czerwony. Anyż pięknie pachnie i dodaje nutki pikanterii słodkiej zupie, pozostawiając ciekawy posmak na języku. Będziesz też zaskoczona, jak dobrze komponują się buraki z owocami, których nie śmiałabyś z nimi połączyć. Zupa stanie się hitem w twoim domu, bo na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie. Serwuj ją na ciepło, z dodatkiem pokrojonych w cienkie paski suszonych moreli. Smacznego!