
Składniki
1 opakowanie
60 gramów
1 sztuka
1 szczypta
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj morele i anyżek przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Krok 2
Przecedź wywar i podgrzej go mocno.

Krok 3
Dodaj Barszcz czerwony expresowy Knorr oraz pieprz, zaprzestając gotowania. Przed podaniem możesz także pokroić morele w paski i dodać je do gotowego barszczu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz z morelami i anyżkiem
Barszcz czerwony z owocami. Brzmi intrygująco, prawda? Koniecznie wypróbuj ten przepis! Kwaskawy barszcz w połączeniu ze słodkimi morelami smakuje wprost niebiańsko. Niecodzienna kompozycja na pewno pozytywnie cię zaskoczy, a w dodatku danie jest szybkie i proste w przygotowaniu. Potrzebujesz do niego tylko trzech składników – torebkę barszczu, suszone morele oraz anyż. Owoce i przyprawę wystarczy gotować w wodzie przez kilka minut, a po przecedzeniu wywaru, dodać do niego barszcz czerwony. Anyż pięknie pachnie i dodaje nutki pikanterii słodkiej zupie, pozostawiając ciekawy posmak na języku. Będziesz też zaskoczona, jak dobrze komponują się buraki z owocami, których nie śmiałabyś z nimi połączyć. Zupa stanie się hitem w twoim domu, bo na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie. Serwuj ją na ciepło, z dodatkiem pokrojonych w cienkie paski suszonych moreli. Smacznego!