Barszcz czerwony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 litra

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

3 ziarna

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki zalewamy wodą do przykrycia, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut.

Krok 2

Następnie odcedzamy i pozwalamy wystygnąć.

Krok 3

Gdy dostatecznie ostygną, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryn, cukier, przyprawy i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 10-15 minut.

Krok 5

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odcedzamy przez sitko. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej