Barszcz czerwony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 litra

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

3 ziarna

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki zalewamy wodą do przykrycia, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut.

Krok 2

Następnie odcedzamy i pozwalamy wystygnąć.

Krok 3

Gdy dostatecznie ostygną, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryn, cukier, przyprawy i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 10-15 minut.

Krok 5

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odcedzamy przez sitko. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej