
Składniki
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj grzyby, zalej ciepłą wodą i odstaw na 3-4 godziny. Następnie gotuj je w tej samej wodzie do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 2
Ostudź ugotowane grzyby i pokrój je w drobne paski.

Krok 3
Dopełnij wrzątkiem wodę pozostałą z gotowania grzybów do pojemności 750 ml i wymieszaj z opakowaniem Barszczu czerwonego Knorr.

Krok 4
Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do zupy.

Krok 5
Na koniec dodaj do barszczu pokrojone grzyby, po czym gotuj jeszcze przez około 3 minuty i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z grzybami
Barszcz czerwony z grzybami najczęściej jest podawany 24 grudnia podczas kolacji wigilijnej. Ale ta bardzo prosta zupa jest doskonała na każdy dzień roku i warto o niej pamiętać także poza świętami. Przygotowana na bazie wywaru ze słodkich buraków zupa to propozycja dla osób lubiących tradycyjną polską kuchnię i ceniących sobie szybkość ich przygotowania. Czerwony barszcz to jeden z symboli polskiej kuchni, mający kilkusetletnią tradycję. Czasy się zmieniają, a barszczyk niezmiennie króluje na naszych stołach. Znane są różne jego warianty jak również sposoby podania. Ponadczasowe połączenie barszczu czerwonego z grzybkami zdaje się w dalszym ciągu kusić swoją prostotą, a jednocześnie niepowtarzalnym smakiem. Dodaj pokrojone drobno grzybki do przygotowanego barszczyku i zupa gotowa. Jeśli chcesz, by zupa była nieco ostrzejsza, dodaj do niej zgnieciony ząbek czosnku.



































