PRZEPISY.PL

Posiekane pachnące grzyby dodane do barszczu dodają smaku i charakteru barszczowi. Wystarczy kilka aromatycznych kapeluszy a barszcz czerwony zmieni się nie do poznania. Spróbujcie.

Barszcz czerwony z grzybami - autor: przepisy.pl

Barszcz czerwony z grzybami

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
266
osób dodało do Mniamlisty
266
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

    Barszcz czerwony z grzybami – krok 1

    Krok 1

    Umyj grzyby, zalej ciepłą wodą i odstaw na 3-4 godziny. Następnie gotuj je w tej samej wodzie do momentu, gdy staną się miękkie.
    Barszcz czerwony z grzybami – krok 2

    Krok 2

    Ostudź ugotowane grzyby i pokrój je w drobne paski.
    Barszcz czerwony z grzybami – krok 3

    Krok 3

    Dopełnij wrzątkiem wodę pozostałą z gotowania grzybów do pojemności 750 ml i wymieszaj z opakowaniem Barszczu czerwonego z grzybami Knorr.
    Barszcz czerwony z grzybami – krok 4

    Krok 4

    Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do zupy.
    Barszcz czerwony z grzybami – krok 5

    Krok 5

    Na koniec dodaj do barszczu pokrojone grzyby, po czym gotuj jeszcze przez około 3 minuty i podawaj.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Barszcz czerwony z grzybami KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    178
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    513
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    401
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Średnie
    86
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Średnie