
Składniki
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj grzyby, zalej ciepłą wodą i odstaw na 3-4 godziny. Następnie gotuj je w tej samej wodzie do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 2
Ostudź ugotowane grzyby i pokrój je w drobne paski.

Krok 3
Dopełnij wrzątkiem wodę pozostałą z gotowania grzybów do pojemności 750 ml i wymieszaj z opakowaniem Barszczu czerwonego Knorr.

Krok 4
Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do zupy.

Krok 5
Na koniec dodaj do barszczu pokrojone grzyby, po czym gotuj jeszcze przez około 3 minuty i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z grzybami
Barszcz czerwony z grzybami najczęściej jest podawany 24 grudnia podczas kolacji wigilijnej. Ale ta bardzo prosta zupa jest doskonała na każdy dzień roku i warto o niej pamiętać także poza świętami. Przygotowana na bazie wywaru ze słodkich buraków zupa to propozycja dla osób lubiących tradycyjną polską kuchnię i ceniących sobie szybkość ich przygotowania. Czerwony barszcz to jeden z symboli polskiej kuchni, mający kilkusetletnią tradycję. Czasy się zmieniają, a barszczyk niezmiennie króluje na naszych stołach. Znane są różne jego warianty jak również sposoby podania. Ponadczasowe połączenie barszczu czerwonego z grzybkami zdaje się w dalszym ciągu kusić swoją prostotą, a jednocześnie niepowtarzalnym smakiem. Dodaj pokrojone drobno grzybki do przygotowanego barszczyku i zupa gotowa. Jeśli chcesz, by zupa była nieco ostrzejsza, dodaj do niej zgnieciony ząbek czosnku.