Barszcz czerwony z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

379 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj grzyby, zalej ciepłą wodą i odstaw na 3-4 godziny. Następnie gotuj je w tej samej wodzie do momentu, gdy staną się miękkie.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 1

Krok 2

Ostudź ugotowane grzyby i pokrój je w drobne paski.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 2

Krok 3

Dopełnij wrzątkiem wodę pozostałą z gotowania grzybów do pojemności 750 ml i wymieszaj z opakowaniem Barszczu czerwonego Knorr.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 3

Krok 4

Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do zupy.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj do barszczu pokrojone grzyby, po czym gotuj jeszcze przez około 3 minuty i podawaj.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z grzybamiBarszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami najczęściej jest podawany 24 grudnia podczas kolacji wigilijnej. Ale ta bardzo prosta zupa jest doskonała na każdy dzień roku i warto o niej pamiętać także poza świętami. Przygotowana na bazie wywaru ze słodkich buraków zupa to propozycja dla osób lubiących tradycyjną polską kuchnię i ceniących sobie szybkość ich przygotowania. Czerwony barszcz to jeden z symboli polskiej kuchni, mający kilkusetletnią tradycję. Czasy się zmieniają, a barszczyk niezmiennie króluje na naszych stołach. Znane są różne jego warianty jak również sposoby podania. Ponadczasowe połączenie barszczu czerwonego z grzybkami zdaje się w dalszym ciągu kusić swoją prostotą, a jednocześnie niepowtarzalnym smakiem. Dodaj pokrojone drobno grzybki do przygotowanego barszczyku i zupa gotowa. Jeśli chcesz, by zupa była nieco ostrzejsza, dodaj do niej zgnieciony ząbek czosnku.