Barszcz czerwony z grzybami suszonymi - wigilijny | Przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
393 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj grzyby, zalej ciepłą wodą i odstaw na 3-4 godziny. Następnie gotuj je w tej samej wodzie do momentu, gdy staną się miękkie.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 1

Krok 2

Ostudź ugotowane grzyby i pokrój je w drobne paski.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 2

Krok 3

Dopełnij wrzątkiem wodę pozostałą z gotowania grzybów do pojemności 750 ml i wymieszaj z opakowaniem Barszczu czerwonego Knorr.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 3

Krok 4

Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do zupy.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj do barszczu pokrojone grzyby, po czym gotuj jeszcze przez około 3 minuty i podawaj.

Barszcz czerwony z grzybami - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • mikołaj alkol

    mikołaj alkol , 21.12.2021

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ala

    ala , 21.12.2021

    fantastyczne danie na wigilie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z grzybamiBarszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami najczęściej jest podawany 24 grudnia podczas kolacji wigilijnej. Ale ta bardzo prosta zupa jest doskonała na każdy dzień roku i warto o niej pamiętać także poza świętami. Przygotowana na bazie wywaru ze słodkich buraków zupa to propozycja dla osób lubiących tradycyjną polską kuchnię i ceniących sobie szybkość ich przygotowania. Czerwony barszcz to jeden z symboli polskiej kuchni, mający kilkusetletnią tradycję. Czasy się zmieniają, a barszczyk niezmiennie króluje na naszych stołach. Znane są różne jego warianty jak również sposoby podania. Ponadczasowe połączenie barszczu czerwonego z grzybkami zdaje się w dalszym ciągu kusić swoją prostotą, a jednocześnie niepowtarzalnym smakiem. Dodaj pokrojone drobno grzybki do przygotowanego barszczyku i zupa gotowa. Jeśli chcesz, by zupa była nieco ostrzejsza, dodaj do niej zgnieciony ząbek czosnku.