PRZEPISY.PL
Barszcz wigilijny - autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
458
osób dodało do Mniamlisty
458
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku1 szt
  • ocet jabłkowy2 łyżeczki
  • cukier2 łyżki
  • uszka
  • mąka30 dkg
  • jajko1 szt
  • sól1 szczypta
  • kapusta kiszona30 dkg
  • suszone grzyby2 dkg
  • masło1 łyżka
  • gałka muszkatołowa1 szczypta
  • Krok 1

    Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  • Krok 2

    Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  • Krok 3

    Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  • Krok 4

    Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  • Krok 5

    Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  • Krok 6

    Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  • Krok 7

    Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz czerwony Knorr Zobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

177
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
512
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
128
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
399
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie