Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Spaghetti z tuńczykiem, Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą, Przepis z smażony sandacz, Świąteczne paszteciki z suszonymi pomidorami, Potrawka z kurczaka, Potrawy wigilijne, kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie , salatki z jajek, piersi z kurczaka z jo, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", Przepis z gotowana pierś z indyka, Potrawy wielkanocne, Góralskie proziaki, Masło orzechowe, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, Zupa mleczna z lanymi kluskami, Makaron z sosem z trzech serów , Koktajl owocowy Frugo, Smalec dla jaroszy, Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , kuchnie, ziemniaki z boczkiem i serem, Lasagne drobiowa, Łosoś, Naleśniki, Przepis z knorr galaretka, Marynowane piersi w jogurcie z curry, Karminadle – kotleciki w sosie pomidorowym, makaron na zielono z, Żurek, Przepis z obiad gorgonzola, Sos włoski do spaghetti, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Dynia, Przepis z dorsz w pomidorach, gałka muszkatołowa, Schab, Carbonara, Przepis z obiad pieczeń, Przepis z cebula z kiełbasa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sos czosnkowy , ogórki z cebulą, Warzywne curry, Przepisy świąteczne, Sałatka cytrusowa z imbirem, Placek z serem żółtym i cukinią, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Polędwiczka z grzybami, Ragout z indyka, domowa, Przepis z ryż arborio przepisy, TAPAS: Kurczak z papryką i chorizo, Zupa pomidorowa klasyczna, Dosas – indyjskie naleśniki, Siemię lniane, Kapusta z grochem, Kotlety, Przepis z zapiekanka kurczak ser, Przepis z przepisy staropolskie, Lody czekoladowe "Żółw"