Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE SAŁATKI.

    Dziś przedstawię pomysły na świąteczne sałatki. Tradycyjne święta w moim domu nie mogą się o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z skrzydełka grillowane, ciasto z ma, Sałatka gyros warstwowa, żeberka marynata, Kaczka w sosie cytrynowym, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Zapiekanki, Staropolska chlebianka, Kotlety, Faszerowana perliczka z żurawinowymi jabłuszkami, Żurek z pulpetami , Przepis z schab z żurawinami, Tortille ze szpinakiem, Makaron ze śmietaną i cukrem, Kebab w kajzerce, Śledzie, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Leczo z cukinii, salatka z kebabem, Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty, Zupa z soczewicy, Przystawki, Karp w galarecie, Lodowe cappuccino tiramisu, Przepis z delikatna, Miłosny naleśnik, Barszcz biały, Lasagne, Pstrągi w winnej marynacie, ryba pieczona w piekarniku filet, sosy do łososia, Ryba zapiekana z pomidorowym pesto, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sarmale , Warzywa, Sałatka Nicejska, Krewetki w sosie koperkowym, Rolada ziemniaczana, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Sałatka grecka z fetą, ser w ziołach w ziołach, Zupa z soczewicy, Przepis z sosy do sałatki, Sałatka z rukolą i serem gorgonzola, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Przepis z PANGA Z ANANASEM, Hiszpański sernik z malinami, Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille, Sałatka Gyros, naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", Przepis z z czym jeść rybę, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, gotowe flaki, Przepis z sosy ze smietana i maka, Łosoś, kotlet de V, Gyros z kurczakiem, Szybki obiad, kurczak z warzywami w sosie sojowym, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, mięso mielone obiad, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO