Przepisy z kapusty kiszonej
97 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (97) 
łatwe
łatwe
średnie
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
średnie
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
średnie
średnie
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
Ciekawostki i porady
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej
Kapusta kiszona
Z czym kojarzą się wam dania z kapusty kiszonej? Zapewne z bigosem, farszem do pierogów, surówką obiadową oraz kapuśniakiem. To jedne z najpopularniejszych potraw, przyrządzanych z kapusty. Zwróćcie jednak uwagę, że pomysłów, co zrobić z kapusty kiszonej, jest znacznie więcej! Przekonacie się o tym, zagłębiając się w przepisach, jakie dla was zebraliśmy. To nie tylko klasyczne dania kuchni polskiej, ale także ruloniki francuskie z kiełbasą, kapustą i curry czy aromatyczny gulasz mięsny. Możliwości na to, co z kapusty kiszonej można zrobić, są niemal nieograniczone!
Dla kogo? Dania z kiszonej kapusty posmakują każdemu! Spełnią kulinarne oczekiwania miłośników mięsa, ale także wegetarian, szukających pomysłów na urozmaicenie codziennej diety.
Na jaką okazję? Z uwagi na ogromną różnorodność, potrawy z kapusty kiszonej sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych okazji. Są także obowiązkowym elementem menu świątecznego.
Czy wiesz, że? Kapusta kiszona i kwaszona znacznie różnią się od siebie. Chodzi przede wszystkim o sposób przygotowywania. W przypadku kiszonek proces fermentacji przebiega naturalnie, po dodaniu soli oraz przypraw. Kapusta kwaszona z kolei swój smak uzyskuje dzięki dodatkowi octu.
Dla urozmaicenia: Do dań, w których główną rolę odgrywa kapusta kiszona, przepisy wymagają dodania licznych przypraw. Nie zapomnijcie o kminku i koperku, które świetnie komponują się z kwaśnym smakiem kapusty.