Barszcz czerwony I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obierz, a następnie pokrój w plasterki.

Krok 2

Włóż do garnka i zalej letnią, przegotowaną wodą.

Krok 3

Dodaj chleb, przykryj gazą i pozostaw na 4-5 dni.

Krok 4

Zakwas przecedź, po czym dodaj rosół i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej