
Składniki
1 litr
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki obierz, a następnie pokrój w plasterki.
Krok 2
Włóż do garnka i zalej letnią, przegotowaną wodą.
Krok 3
Dodaj chleb, przykryj gazą i pozostaw na 4-5 dni.
Krok 4
Zakwas przecedź, po czym dodaj rosół i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej