Barszcz czerwony I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obierz, a następnie pokrój w plasterki.

Krok 2

Włóż do garnka i zalej letnią, przegotowaną wodą.

Krok 3

Dodaj chleb, przykryj gazą i pozostaw na 4-5 dni.

Krok 4

Zakwas przecedź, po czym dodaj rosół i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej