Barszcz czerwony I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obierz, a następnie pokrój w plasterki.

Krok 2

Włóż do garnka i zalej letnią, przegotowaną wodą.

Krok 3

Dodaj chleb, przykryj gazą i pozostaw na 4-5 dni.

Krok 4

Zakwas przecedź, po czym dodaj rosół i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej