Bulion z suszonych grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z suszonych grzybów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj, zalej przegotowaną wodą i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj.

Krok 3

Bulion wykonaj z kostki rosołowej Knorr, a następnie dodaj do niego wywar z grzybów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej