Bulion z suszonych grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z suszonych grzybów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj, zalej przegotowaną wodą i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj.

Krok 3

Bulion wykonaj z kostki rosołowej Knorr, a następnie dodaj do niego wywar z grzybów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z suszonych grzybów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej