Zupa z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czerwonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, a następnie ugotuj.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę, a następnie zalej wrzątkiem. Dopraw i ugotuj wraz z włoszczyzną.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj do zupy wraz z miękką kapustą. Z oleju i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do reszty składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pasta wspaniała
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej