
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
null
null
1 łyżka
1 pęczek
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, a następnie ugotuj.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę, a następnie zalej wrzątkiem. Dopraw i ugotuj wraz z włoszczyzną.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj do zupy wraz z miękką kapustą. Z oleju i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do reszty składników.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej