Zupa z czerwonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

441

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, a następnie ugotuj.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę, a następnie zalej wrzątkiem. Dopraw i ugotuj wraz z włoszczyzną.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj do zupy wraz z miękką kapustą. Z oleju i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do reszty składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej