Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
null
1 łyżka
null
1 pęczek
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę, ziemniaki pokrój w kostkę .
Krok 2
Kalarepę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekaj.
Krok 3
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 4
Gdy ziemniaki będą miękkie dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.
Krok 5
Przypraw i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej