Zupa z kalarepy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z kalarepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

1 łyżka

null

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę, ziemniaki pokrój w kostkę .

Krok 2

Kalarepę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekaj.

Krok 3

Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 4

Gdy ziemniaki będą miękkie dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.

Krok 5

Przypraw i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej