Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
null
1 łyżka
null
1 pęczek
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę, ziemniaki pokrój w kostkę .
Krok 2
Kalarepę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekaj.
Krok 3
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 4
Gdy ziemniaki będą miękkie dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.
Krok 5
Przypraw i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej