
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
null
1 łyżka
null
1 pęczek
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę, ziemniaki pokrój w kostkę .
Krok 2
Kalarepę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekaj.
Krok 3
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 4
Gdy ziemniaki będą miękkie dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.
Krok 5
Przypraw i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej