ZUPA ZAGRAJ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZUPA ZAGRAJ

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

2 listków

40 dekagramów

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

GOTOWAĆ ZUPĘ, PODSMAŻYĆ BOCZEK WĘDZONY, DODAĆ DO ZUPY. DODAĆ TEŻ 2-3 KIEŁBASY PODSMAŻONE I 3-4 ZESZKLONE CEBULE.

Krok 2

Z MĄKI I JAJKA + SZCZYPTA SOLI ZROBIĆ KLUSKI, DODAWAĆ DO ZUPY. ZAGOTOWAĆ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej