ZUPA ZAGRAJ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZUPA ZAGRAJ

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

2 listków

40 dekagramów

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

GOTOWAĆ ZUPĘ, PODSMAŻYĆ BOCZEK WĘDZONY, DODAĆ DO ZUPY. DODAĆ TEŻ 2-3 KIEŁBASY PODSMAŻONE I 3-4 ZESZKLONE CEBULE.

Krok 2

Z MĄKI I JAJKA + SZCZYPTA SOLI ZROBIĆ KLUSKI, DODAWAĆ DO ZUPY. ZAGOTOWAĆ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej