ZUPA ZAGRAJ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZUPA ZAGRAJ

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

2 listków

40 dekagramów

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

GOTOWAĆ ZUPĘ, PODSMAŻYĆ BOCZEK WĘDZONY, DODAĆ DO ZUPY. DODAĆ TEŻ 2-3 KIEŁBASY PODSMAŻONE I 3-4 ZESZKLONE CEBULE.

Krok 2

Z MĄKI I JAJKA + SZCZYPTA SOLI ZROBIĆ KLUSKI, DODAWAĆ DO ZUPY. ZAGOTOWAĆ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ZUPA ZAGRAJ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej