Zupa Vichyssoise - przepis na chłodnik z porów | Przepisy.pl pixel

Chłodnik Vichyssoise

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

null szczypt

null szczypt

4 łyżki

4 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

7 sztuk

4 sztuki

2 litry

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białe części pora i selera naciowego potnij na paseczki, a ziemniaki na kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć pora i selera i wlej trochę bulionu Knorr. Duś przez 15 minut .

Krok 3

Następnie dodaj ziemniaki, resztę wrzącego bulionu Knorr i maggi. Gotuj przez kolejne 15 minut.

Krok 4

Teraz zdejmij z ognia, a po przestudzeniu przypraw solą i pieprzem i zmiksuj ze śmietaną.

Krok 5

Włóż do lodówki, aby zupa się schłodziła. Podawaj z kleksem z ubitej kremówki i posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej