Zupa Vichyssoise - przepis na chłodnik z porów | Przepisy.pl pixel

Chłodnik Vichyssoise

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

null szczypt

null szczypt

4 łyżki

4 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

7 sztuk

4 sztuki

2 litry

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białe części pora i selera naciowego potnij na paseczki, a ziemniaki na kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć pora i selera i wlej trochę bulionu Knorr. Duś przez 15 minut .

Krok 3

Następnie dodaj ziemniaki, resztę wrzącego bulionu Knorr i maggi. Gotuj przez kolejne 15 minut.

Krok 4

Teraz zdejmij z ognia, a po przestudzeniu przypraw solą i pieprzem i zmiksuj ze śmietaną.

Krok 5

Włóż do lodówki, aby zupa się schłodziła. Podawaj z kleksem z ubitej kremówki i posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pudding chia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej