
Składniki
6 sztuk
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
2 łyżki
4 łyżki
0.5 szklanki
1 szklanka
4 łyżki
7 sztuk
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białe części pora i selera naciowego potnij na paseczki, a ziemniaki na kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć pora i selera i wlej trochę bulionu Knorr. Duś przez 15 minut .
Krok 3
Następnie dodaj ziemniaki, resztę wrzącego bulionu Knorr i maggi. Gotuj przez kolejne 15 minut.
Krok 4
Teraz zdejmij z ognia, a po przestudzeniu przypraw solą i pieprzem i zmiksuj ze śmietaną.
Krok 5
Włóż do lodówki, aby zupa się schłodziła. Podawaj z kleksem z ubitej kremówki i posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
























