Składniki
6 sztuk
null szczypt
null szczypt
4 łyżki
4 łyżki
0.5 szklanki
1 szklanka
7 sztuk
4 sztuki
2 litry
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białe części pora i selera naciowego potnij na paseczki, a ziemniaki na kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć pora i selera i wlej trochę bulionu Knorr. Duś przez 15 minut .
Krok 3
Następnie dodaj ziemniaki, resztę wrzącego bulionu Knorr i maggi. Gotuj przez kolejne 15 minut.
Krok 4
Teraz zdejmij z ognia, a po przestudzeniu przypraw solą i pieprzem i zmiksuj ze śmietaną.
Krok 5
Włóż do lodówki, aby zupa się schłodziła. Podawaj z kleksem z ubitej kremówki i posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej