Zupa Vichyssoise - przepis na chłodnik z porów | Przepisy.pl pixel

Chłodnik Vichyssoise

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

null szczypt

null szczypt

4 łyżki

4 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

7 sztuk

4 sztuki

2 litry

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białe części pora i selera naciowego potnij na paseczki, a ziemniaki na kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć pora i selera i wlej trochę bulionu Knorr. Duś przez 15 minut .

Krok 3

Następnie dodaj ziemniaki, resztę wrzącego bulionu Knorr i maggi. Gotuj przez kolejne 15 minut.

Krok 4

Teraz zdejmij z ognia, a po przestudzeniu przypraw solą i pieprzem i zmiksuj ze śmietaną.

Krok 5

Włóż do lodówki, aby zupa się schłodziła. Podawaj z kleksem z ubitej kremówki i posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik Vichyssoise - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej