Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 2

Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy z rozkruszoną mini kostką pietruszkową i szczyptą soli.

Krok 3

Selera myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do jajek, mieszamy.

Krok 4

Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Na początku wszystko mieszamy jak jajecznicę, kiedy zacznie się ścinać smażymy najpierw chwilę z jednej strony, potem tortille przekręcamy i smażymy z drugiej. Czas smażenia wg uznania w zależności od upodobania do wysmażonego lub mniej wysmażonego środka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej