Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 2

Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy z rozkruszoną mini kostką pietruszkową i szczyptą soli.

Krok 3

Selera myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do jajek, mieszamy.

Krok 4

Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Na początku wszystko mieszamy jak jajecznicę, kiedy zacznie się ścinać smażymy najpierw chwilę z jednej strony, potem tortille przekręcamy i smażymy z drugiej. Czas smażenia wg uznania w zależności od upodobania do wysmażonego lub mniej wysmażonego środka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej