Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 2

Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy z rozkruszoną mini kostką pietruszkową i szczyptą soli.

Krok 3

Selera myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do jajek, mieszamy.

Krok 4

Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Na początku wszystko mieszamy jak jajecznicę, kiedy zacznie się ścinać smażymy najpierw chwilę z jednej strony, potem tortille przekręcamy i smażymy z drugiej. Czas smażenia wg uznania w zależności od upodobania do wysmażonego lub mniej wysmażonego środka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej