Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy oliwę.
Krok 2
Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy z rozkruszoną mini kostką pietruszkową i szczyptą soli.
Krok 3
Selera myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do jajek, mieszamy.
Krok 4
Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Na początku wszystko mieszamy jak jajecznicę, kiedy zacznie się ścinać smażymy najpierw chwilę z jednej strony, potem tortille przekręcamy i smażymy z drugiej. Czas smażenia wg uznania w zależności od upodobania do wysmażonego lub mniej wysmażonego środka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej