Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 2

Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy z rozkruszoną mini kostką pietruszkową i szczyptą soli.

Krok 3

Selera myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do jajek, mieszamy.

Krok 4

Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Na początku wszystko mieszamy jak jajecznicę, kiedy zacznie się ścinać smażymy najpierw chwilę z jednej strony, potem tortille przekręcamy i smażymy z drugiej. Czas smażenia wg uznania w zależności od upodobania do wysmażonego lub mniej wysmażonego środka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej