Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy oliwę.
Krok 2
Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy z rozkruszoną mini kostką pietruszkową i szczyptą soli.
Krok 3
Selera myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do jajek, mieszamy.
Krok 4
Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Na początku wszystko mieszamy jak jajecznicę, kiedy zacznie się ścinać smażymy najpierw chwilę z jednej strony, potem tortille przekręcamy i smażymy z drugiej. Czas smażenia wg uznania w zależności od upodobania do wysmażonego lub mniej wysmażonego środka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej