Burrito wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Burrito wegetariańskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

611 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

316 osób wydrukowało

Pobierz pdf

469 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

4 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa podsmaż na patelni, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż ok. 4 minut.

Burrito wegetariańskie  - Krok 1

Krok 2

Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Burrito wegetariańskie  - Krok 2

Krok 3

Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito wegetariańskie  - Krok 3

Krok 4

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito wegetariańskie  - Krok 4

Krok 5

Gotowe burrito podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.

Burrito wegetariańskie  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Anna Wiśniewska

    Anna Wiśniewska , 08.09.2018

    Co prawda nie znalazłam fixu "chilli con carne" ale z powodzeniem zastąpiłam je sosem meksykańskim. Do tego zamarynowane mięsko z fileta kurczaka i mmm niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Sałuda

    Paulina Sałuda , 30.06.2018

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito wegetariańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito wegetariańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito wegetariańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito wegetariańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito wegetariańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito wegetariańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito wegetariańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito wegetariańskie Burrito wegetariańskie

Daniem jednoznacznie kojarzącym się z meksykańską kuchnią jest oczywiście burrito. To zwijane w tortillę danie jest idealne na szybką przekąskę lub na kolację w gronie przyjaciół. Nic tak nie pokrzepi podczas oglądania filmu lub meczu, jak smaczne burrito.Chociaż najbardziej jest mięsne burrito, to równie interesująco zapowiada się jego wegetariańska wersja. Jako farsz posłużą warzywa, w tym przede wszystkim te, które w meksykańskiej kuchni są podstawą. Obok papryki i pomidorów znajdziesz tu więc warzywa strączkowe, takie jak biała lub czerwona fasola z puszki oraz słodka kukurydza. Koniecznie pamiętaj o odpowiednim sosie, który połączy całość. Burrito zawiń w pszenny placek i zapiecz w grillowym opiekaczu, aż ser się rozpuści. Aromatyczne przyprawy i zioła, w tym świeża kolendra, sprawią, że od samego zapachu tego dania pocieknie ślinka!