Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
4 sztuki
100 gramów
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa podsmaż na patelni, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż ok. 4 minut.
Krok 2
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.
Krok 3
Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
Krok 4
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
Krok 5
Gotowe burrito podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burrito wegetariańskie
Daniem jednoznacznie kojarzącym się z meksykańską kuchnią jest oczywiście burrito. To zwijane w tortillę danie jest idealne na szybką przekąskę lub na kolację w gronie przyjaciół. Nic tak nie pokrzepi podczas oglądania filmu lub meczu, jak smaczne burrito.Chociaż najbardziej jest mięsne burrito, to równie interesująco zapowiada się jego wegetariańska wersja. Jako farsz posłużą warzywa, w tym przede wszystkim te, które w meksykańskiej kuchni są podstawą. Obok papryki i pomidorów znajdziesz tu więc warzywa strączkowe, takie jak biała lub czerwona fasola z puszki oraz słodka kukurydza. Koniecznie pamiętaj o odpowiednim sosie, który połączy całość. Burrito zawiń w pszenny placek i zapiecz w grillowym opiekaczu, aż ser się rozpuści. Aromatyczne przyprawy i zioła, w tym świeża kolendra, sprawią, że od samego zapachu tego dania pocieknie ślinka!