
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
4 sztuki
100 gramów
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj deskę do krojenia i ostry nóż. Cebulę pokrój w piórka, paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć kolejno cebulę, fasolę i kukurydzę. Całość smaż ok. 4 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z warzywami, gotuj wszystko na wolnym ogniu (bez przykrycia) do odparowania płynu.

Krok 3
Patelnię zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Do farszu dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Krok 4
Gotowe tortille lekko zrumień na suchej patelni (bez tłuszczu), następnie nałóż na nie wcześniej przygotowany farsz, posyp starym serem i zawiń jak klasycznego naleśnika. Burrito wegetariańskie podsmaż na suchej patelni – najlepiej grillowej.

Krok 5
Gotowe wegetariańskie burrito pokrój na kawałki pod skosem i podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.


Dobra rada:
Jeśli lubisz wyraziste ostre smaki, podaj burrito wegetariańskie z salsą chili lub pikantnym sosem czosnkowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burrito wegetariańskie
Klasyczne burrito czy burrito wegetariańskie to danie jednoznacznie kojarzące się z meksykańską kuchnią. W pszennej tortilli schować można wiele wyśmienitych składników, co pozwala dowolnie eksperymentować ze smakami. Jako farsz do tortilli meksykańskiej wege posłużą warzywa, w tym przede wszystkim te, które w meksykańskiej kuchni są podstawą. Obok papryki i pomidorów znajdziesz tu więc warzywa strączkowe, takie jak biała lub czerwona fasola z puszki oraz słodka kukurydza. Wegetariańskie burrito to również aromatyczne przyprawy i zioła, w tym świeża kolendra, które sprawią, że od samego zapachu tego dania pocieknie ślinka!
Dla kogo?
Burrito wegetariańskie bogate w różnorodne smaki warzyw, świeżych ziół i meksykańskich przypraw stanie się przebojem codziennego jadłospisu! Kiedy warto podać burrito wegetariańskie? Przepis sprawdzi się w porze obiadowej, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by danie zaserwować na kolację lub ciepłą przekąskę na imprezie z przyjaciółmi.
Na jaką okazję?
Burrito wegetariańskie jest idealne jako szybka przekąska podczas kolacji w gronie przyjaciół. Nic tak nie pokrzepi podczas oglądania filmu lub meczu, jak smaczna tortilla wypełniona bukietem warzyw. Planujesz wieczór w bardziej kameralnym gronie? Nawet jeśli zamierzasz jeść w pojedynkę, zadbaj o to, by było smacznie. Wegetariańskie burrito to pewniak.
Czy wiesz, że?
Burrito wegetariańskie bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju sosami i dipami. Wypróbuj różne wersje tej potrawy, kosztując jej z salsą chili, guacamole, sosem czosnkowym lub innymi pysznymi mieszankami.
Dla urozmaicenia:
Jak urozmaicić burrito wegetariańskie? Przepisy na to danie dają spore pole do eksperymentów. Jeśli chcesz, by danie było jeszcze bardziej treściwe, do farszu wegetariańskiego burrito możesz dodać ryż lub tofu.