
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
null
0.5 kilograma
null
null
2 łyżki
500 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę namocz w zimnej wodzie przez 20 minut, następnie gotuj przez około 20 minut.
Krok 2
Do mięsa dodaj drobno pokrojoną jedną cebulę, przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Formuj podłużne kotleciki.
Krok 4
Owiń cienkimi plastrami boczku i smaż na oleju gdy boczek będzie rumiany.
Krok 5
Kolety wyjmij z patelni a na tym samym tłuszczu zeszklij druga drobno pokrojoną cebulę.
Krok 6
Dołóż soczewice i przecier. Przypraw i duś 10 minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej