Kotlety mielone z soczewicą i boczkiem – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety mielone z soczewicą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

null

0.5 kilograma

null

null

2 łyżki

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę namocz w zimnej wodzie przez 20 minut, następnie gotuj przez około 20 minut.

Krok 2

Do mięsa dodaj drobno pokrojoną jedną cebulę, przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Formuj podłużne kotleciki.

Krok 4

Owiń cienkimi plastrami boczku i smaż na oleju gdy boczek będzie rumiany.

Krok 5

Kolety wyjmij z patelni a na tym samym tłuszczu zeszklij druga drobno pokrojoną cebulę.

Krok 6

Dołóż soczewice i przecier. Przypraw i duś 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej