Domowe cheesburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe cheesburgery

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 gramów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opakowanie Knorr Fix Soczyste Burgery zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić na 5 minut. Połączyć z mielonym mięsem i uformować 4 kotlety

Krok 2

Kotlety smażyć na średnio rozgrzanym grillu lub patelni grillowej ok. 5 minut (w połowie pieczenia burgera należy odwrócić). Minutę przed końcem smażenia położyć na każdy kotlet plaster sera i dopiec, aż się rozpuści. Na ruszcie umieścić również przekrojoną bułkę (rozcięciem do grilla).

Krok 3

Zdjąć bułki z rusztu, posmarować ketchupem i nałożyć roszponkę. Na zieleninie umieścić kotlet z serem, pokrojoną w cienkie talarki cebulę oraz plaster pomidora. Przykryć bułką i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej