Domowe cheesburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe cheesburgery

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 gramów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opakowanie Knorr Fix Soczyste Burgery zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić na 5 minut. Połączyć z mielonym mięsem i uformować 4 kotlety

Krok 2

Kotlety smażyć na średnio rozgrzanym grillu lub patelni grillowej ok. 5 minut (w połowie pieczenia burgera należy odwrócić). Minutę przed końcem smażenia położyć na każdy kotlet plaster sera i dopiec, aż się rozpuści. Na ruszcie umieścić również przekrojoną bułkę (rozcięciem do grilla).

Krok 3

Zdjąć bułki z rusztu, posmarować ketchupem i nałożyć roszponkę. Na zieleninie umieścić kotlet z serem, pokrojoną w cienkie talarki cebulę oraz plaster pomidora. Przykryć bułką i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej