Domowe cheesburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe cheesburgery

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 gramów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opakowanie Knorr Fix Soczyste Burgery zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić na 5 minut. Połączyć z mielonym mięsem i uformować 4 kotlety

Krok 2

Kotlety smażyć na średnio rozgrzanym grillu lub patelni grillowej ok. 5 minut (w połowie pieczenia burgera należy odwrócić). Minutę przed końcem smażenia położyć na każdy kotlet plaster sera i dopiec, aż się rozpuści. Na ruszcie umieścić również przekrojoną bułkę (rozcięciem do grilla).

Krok 3

Zdjąć bułki z rusztu, posmarować ketchupem i nałożyć roszponkę. Na zieleninie umieścić kotlet z serem, pokrojoną w cienkie talarki cebulę oraz plaster pomidora. Przykryć bułką i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej