Domowe cheesburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe cheesburgery

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 gramów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opakowanie Knorr Fix Soczyste Burgery zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić na 5 minut. Połączyć z mielonym mięsem i uformować 4 kotlety

Krok 2

Kotlety smażyć na średnio rozgrzanym grillu lub patelni grillowej ok. 5 minut (w połowie pieczenia burgera należy odwrócić). Minutę przed końcem smażenia położyć na każdy kotlet plaster sera i dopiec, aż się rozpuści. Na ruszcie umieścić również przekrojoną bułkę (rozcięciem do grilla).

Krok 3

Zdjąć bułki z rusztu, posmarować ketchupem i nałożyć roszponkę. Na zieleninie umieścić kotlet z serem, pokrojoną w cienkie talarki cebulę oraz plaster pomidora. Przykryć bułką i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej