Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem
łatwe
306 osób zapisało

Składniki
600 gramów
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, czosnkiem, musztardą oraz rozmarynem.
Krok 2
Mięso pokrój w grubą kostkę (około 3 cm) i wymieszaj z przygotowaną marynatą. Odstaw je na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 3
W tym czasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Patyczki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, co sprawi że nie będą się palić podczas grillowania.
Krok 4
Zamarynowane mięso nadziewaj na przemian z kawałkami papryki i grilluj przez około 8 minut, obracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej