Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

306 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, czosnkiem, musztardą oraz rozmarynem.

Krok 2

Mięso pokrój w grubą kostkę (około 3 cm) i wymieszaj z przygotowaną marynatą. Odstaw je na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Patyczki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, co sprawi że nie będą się palić podczas grillowania.

Krok 4

Zamarynowane mięso nadziewaj na przemian z kawałkami papryki i grilluj przez około 8 minut, obracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej