Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem

- Krok 1Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, czosnkiem, musztardą oraz rozmarynem.
- Krok 2Mięso pokrój w grubą kostkę (około 3 cm) i wymieszaj z przygotowaną marynatą. Odstaw je na kilka minut w chłodne miejsce.
- Krok 3W tym czasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Patyczki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, co sprawi że nie będą się palić podczas grillowania.
- Krok 4Zamarynowane mięso nadziewaj na przemian z kawałkami papryki i grilluj przez około 8 minut, obracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.

Rozmaryn z Maroko
Rozmaryn pochodzi z Maroka, gdzie królują targi z aromatycznymi przyprawami. Cechuje się on niezwykle silnym aromatem kojarzącym się z żywicą, zapachem sosny czy kamforą. W kuchni rozmaryn jest najczęściej używany do dań mięsnych, ale sprawdza się także idealnie w połączeniach z miodem i warzywami.