Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

228 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, czosnkiem, musztardą oraz rozmarynem.

Krok 2

Mięso pokrój w grubą kostkę (około 3 cm) i wymieszaj z przygotowaną marynatą. Odstaw je na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Patyczki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, co sprawi że nie będą się palić podczas grillowania.

Krok 4

Zamarynowane mięso nadziewaj na przemian z kawałkami papryki i grilluj przez około 8 minut, obracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burgery z grilla
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej