Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

191 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, czosnkiem, musztardą oraz rozmarynem.

Krok 2

Mięso pokrój w grubą kostkę (około 3 cm) i wymieszaj z przygotowaną marynatą. Odstaw je na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Patyczki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, co sprawi że nie będą się palić podczas grillowania.

Krok 4

Zamarynowane mięso nadziewaj na przemian z kawałkami papryki i grilluj przez około 8 minut, obracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej