Składniki
60 gramów
5 gramów
40 gramów
25 gramów
40 gramów
2 sztuki
160 gramów
40 gramów
10 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj razem majonez i pesto.
Krok 2
Pokrój pomidorki koktajlowe w ćwiartki, a pomidory suszone w paski. Wymieszaj je ze szpinakiem i odrobiną zalewy z suszonych pomidorów.
Krok 3
Usmaż Unbelievabul Burgers na 2 łyżeczkach oleju przez 2 minuty każdą ze stron, aż do zrumienienia.
Krok 4
Przekrój bułki na pół i delikatnie je opiecz.
Krok 5
Posmaruj bułki przygotowanym wcześniej sosem. Na spód ułóż połowę szpinaku z pomidorami i usmażonego burgera. Następnie pokrusz ser gorgonzola i nałóż drugą warstwę szpinaku z pomidorami. Od góry przykryj bułką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej