
Składniki
60 gramów
5 gramów
40 gramów
25 gramów
40 gramów
2 sztuki
160 gramów
40 gramów
10 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj razem majonez i pesto.
Krok 2
Pokrój pomidorki koktajlowe w ćwiartki, a pomidory suszone w paski. Wymieszaj je ze szpinakiem i odrobiną zalewy z suszonych pomidorów.
Krok 3
Usmaż Unbelievabull Burgers The Vegetarian Butcher na 2 łyżeczkach oleju przez 2 minuty każdą ze stron, aż do zrumienienia.
Krok 4
Przekrój bułki na pół i delikatnie je opiecz.
Krok 5
Posmaruj bułki przygotowanym wcześniej sosem. Na spód ułóż połowę szpinaku z pomidorami i usmażonego burgera. Następnie pokrusz roślinną alternatywę dla sera i nałóż drugą warstwę szpinaku z pomidorami. Od góry przykryj bułką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Unbelievabull burger The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejInne przepisy
Burger we włoskim stylu
Mimo że włoskie kulinaria raczej nie kojarzą się z burgerami, to przecież właśnie o to chodzi w kuchni, by kombinować, eksperymentować i miksować najróżniejsze produkty, tworząc zupełnie nowe receptury. Zamiast kolejny raz serwować spaghetti, sprawdź przepis na burgera we włoskim stylu.
Dla kogo? Wiele włoskich dań bazuje na świeżych, warzywnych składnikach. Receptury prosto z Półwyspu Apenińskiego są więc skarbnicą wiedzy i inspiracji dla wszystkich osób, poszukujących pysznych patentów na warzywne posiłki – włoski burger zdecydowanie się do nich zalicza.
Na jaką okazję? Burgery już dawno przestały być postrzegane w kategorii bezwartościowego fast foodu. Specjał inspirowany tym, co we włoskiej kuchni najlepsze jest pomysłem na lunch, obiad albo kolację, na który można pozwolić sobie bez wyrzutów sumienia.
Czy wiesz, że? W przepisie na burgera po włosku możesz użyć czerwonego pesto z suszonych pomidorów albo zielonego z bazylii. Jeśli chcesz wyjść poza kulinarne schematy, postaw na pesto z jarmużu lub pietruszki.
Dla urozmaicenia: Włoski charakter burgera roślinnego podkreślisz, dodając oliwki oraz rukolę.