Burger we włoskim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger we włoskim stylu

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

5 gramów

40 gramów

25 gramów

40 gramów

2 sztuki

160 gramów

40 gramów

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj razem majonez i pesto.

Krok 2

Pokrój pomidorki koktajlowe w ćwiartki, a pomidory suszone w paski. Wymieszaj je ze szpinakiem i odrobiną zalewy z suszonych pomidorów.

Krok 3

Usmaż Unbelievabul Burgers na 2 łyżeczkach oleju przez 2 minuty każdą ze stron, aż do zrumienienia.

Krok 4

Przekrój bułki na pół i delikatnie je opiecz.

Krok 5

Posmaruj bułki przygotowanym wcześniej sosem. Na spód ułóż połowę szpinaku z pomidorami i usmażonego burgera. Następnie pokrusz ser gorgonzola i nałóż drugą warstwę szpinaku z pomidorami. Od góry przykryj bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej