Burgery wegetariańskie - przepis: najlepsze, wege | Przepisy.pl pixel

Burger we włoskim stylu

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

5 gramów

40 gramów

25 gramów

40 gramów

2 sztuki

180 gramów

40 gramów

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj razem majonez i pesto.

Krok 2

Pokrój pomidorki koktajlowe w ćwiartki, a pomidory suszone w paski. Wymieszaj je ze szpinakiem i odrobiną zalewy z suszonych pomidorów.

Krok 3

Usmaż roślinne burgery na 2 łyżeczkach oleju przez 2 minuty każdą ze stron, aż do zrumienienia.

Krok 4

Przekrój bułki na pół i delikatnie je opiecz.

Krok 5

Posmaruj bułki przygotowanym wcześniej sosem. Na spód ułóż połowę szpinaku z pomidorami i usmażonego burgera. Następnie pokrusz roślinną alternatywę dla sera i nałóż drugą warstwę szpinaku z pomidorami. Od góry przykryj bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger we włoskim styluBurger we włoskim stylu

Mimo że włoskie kulinaria raczej nie kojarzą się z burgerami, to przecież właśnie o to chodzi w kuchni, by kombinować, eksperymentować i miksować najróżniejsze produkty, tworząc zupełnie nowe receptury. Zamiast kolejny raz serwować spaghetti, sprawdź przepis na burgera we włoskim stylu.

Dla kogo? Wiele włoskich dań bazuje na świeżych, warzywnych składnikach. Receptury prosto z Półwyspu Apenińskiego są więc skarbnicą wiedzy i inspiracji dla wszystkich osób, poszukujących pysznych patentów na warzywne posiłki – włoski burger zdecydowanie się do nich zalicza.

Na jaką okazję? Burgery już dawno przestały być postrzegane w kategorii bezwartościowego fast foodu. Specjał inspirowany tym, co we włoskiej kuchni najlepsze jest pomysłem na lunch, obiad albo kolację, na który można pozwolić sobie bez wyrzutów sumienia.

Czy wiesz, że? W przepisie na burgera po włosku możesz użyć czerwonego pesto z suszonych pomidorów albo zielonego z bazylii. Jeśli chcesz wyjść poza kulinarne schematy, postaw na pesto z jarmużu lub pietruszki.

Dla urozmaicenia: Włoski charakter burgera roślinnego podkreślisz, dodając oliwki oraz rukolę.