Burger po meksykańsku z nachosami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger po meksykańsku z nachosami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

3 listków

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, cebulę oraz kolendrę drobno posiekaj, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem, wyciśnij i dodaj sok z limonki - dokładnie wymieszaj. Awokado pokrój w plastry.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw fixem Knorr, dodaj wodę. Następnie uformuj kotlety o średnicy bułki i grubości 1 cm.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety po 3 min z każdej strony.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 3

Krok 4

Bułki zapiecz w piekarniku z opcją grill po 2 min z każdej strony.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 4

Krok 5

Spodnią część bułki posmaruj majonezem, następnie połóż sałatę, awokado, mięso, salsę pomidorową oraz papryczki jalapeno.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 5

Krok 6

Całość przykryj wierzchnią częścią bułki. Podawaj z nachosami.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Soczyste burgery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger po meksykańsku z nachosamiBurger po meksykańsku z nachosami

Każdy miłośnik kuchni meksykańskiej zna zapewne dania pokroju burritos, enchiladas czy chili con carne. Czas więc zapoznać się z przepisem na burger po meksykańsku z nachosami, w którym wykorzystane zostaną wszystkie najbardziej charakterystyczne dla tej kuchni składniki. Będzie kolorowo i pysznie. Nie trać czasu – zapraszamy do kuchni!

Dla kogo?

Klasyczne burgery z sałatą, serem, ogórkami i cebulą już trochę ci się znudziły? Pora na wyjątkowo apetyczne wydanie słynnej kanapki w postaci meksykańskich burgerów. Znajdziesz w niej nie tylko soczystą wołowinę i chrupiące nachosy, ale także awokado, kolendrę, papryczkę jalapeno, czerwoną cebulę i pomidora.

Na jaką okazję?

Burger po meksykańsku to naprawdę sycąca potrawa, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by podać go na obiad. Urządzasz duże przyjęcie i chcesz zaproponować gościom oryginalne danie na ciepło? Już wiesz, co wybrać!

Czy wiesz, że?

Nie należy pomijać etapu podpiekania bułek do hamburgerów po meksykańsku. Dzięki temu będą chrupiące i nie nasiąkną nadmiernie majonezem.

Dla urozmaicenia:

Plaster żółtego sera położony na każdej porcji mięsa w burgerze z nachosami z pewnością nie zaszkodzi!