Burger po meksykańsku z nachosami
NOWY PRZEPIS
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
3 listków
2 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory, cebulę oraz kolendrę drobno posiekaj, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem, wyciśnij i dodaj sok z limonki - dokładnie wymieszaj. Awokado pokrój w plastry.

Krok 2
Mięso dopraw fixem Knorr, dodaj wodę. Następnie uformuj kotlety o średnicy bułki i grubości 1 cm.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety po 3 min z każdej strony.

Krok 4
Bułki zapiecz w piekarniku z opcją grill po 2 min z każdej strony.

Krok 5
Spodnią część bułki posmaruj majonezem, następnie połóż sałatę, awokado, mięso, salsę pomidorową oraz papryczki jalapeno.

Krok 6
Całość przykryj wierzchnią częścią bułki. Podawaj z nachosami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger po meksykańsku z nachosami
Każdy miłośnik kuchni meksykańskiej zna zapewne dania pokroju burritos, enchiladas czy chili con carne. Czas więc zapoznać się z przepisem na burger po meksykańsku z nachosami, w którym wykorzystane zostaną wszystkie najbardziej charakterystyczne dla tej kuchni składniki. Będzie kolorowo i pysznie. Nie trać czasu – zapraszamy do kuchni!
Dla kogo?
Klasyczne burgery z sałatą, serem, ogórkami i cebulą już trochę ci się znudziły? Pora na wyjątkowo apetyczne wydanie słynnej kanapki w postaci meksykańskich burgerów. Znajdziesz w niej nie tylko soczystą wołowinę i chrupiące nachosy, ale także awokado, kolendrę, papryczkę jalapeno, czerwoną cebulę i pomidora.
Na jaką okazję?
Burger po meksykańsku to naprawdę sycąca potrawa, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by podać go na obiad. Urządzasz duże przyjęcie i chcesz zaproponować gościom oryginalne danie na ciepło? Już wiesz, co wybrać!
Czy wiesz, że?
Nie należy pomijać etapu podpiekania bułek do hamburgerów po meksykańsku. Dzięki temu będą chrupiące i nie nasiąkną nadmiernie majonezem.
Dla urozmaicenia:
Plaster żółtego sera położony na każdej porcji mięsa w burgerze z nachosami z pewnością nie zaszkodzi!