Burger po meksykańsku z nachosami
NOWY PRZEPIS
łatwe
51 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
3 listków
2 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory, cebulę oraz kolendrę drobno posiekaj, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem, wyciśnij i dodaj sok z limonki - dokładnie wymieszaj. Awokado pokrój w plastry.

Krok 2
Mięso dopraw fixem Knorr, dodaj wodę. Następnie uformuj kotlety o średnicy bułki i grubości 1 cm.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety po 3 min z każdej strony.

Krok 4
Bułki zapiecz w piekarniku z opcją grill po 2 min z każdej strony.

Krok 5
Spodnią część bułki posmaruj majonezem, następnie połóż sałatę, awokado, mięso, salsę pomidorową oraz papryczki jalapeno.

Krok 6
Całość przykryj wierzchnią częścią bułki. Podawaj z nachosami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger po meksykańsku z nachosami
Każdy miłośnik kuchni meksykańskiej zna zapewne dania pokroju burritos, enchiladas czy chili con carne. Czas więc zapoznać się z przepisem na burger po meksykańsku z nachosami, w którym wykorzystane zostaną wszystkie najbardziej charakterystyczne dla tej kuchni składniki. Będzie kolorowo i pysznie. Nie trać czasu – zapraszamy do kuchni!
Dla kogo?
Klasyczne burgery z sałatą, serem, ogórkami i cebulą już trochę ci się znudziły? Pora na wyjątkowo apetyczne wydanie słynnej kanapki w postaci meksykańskich burgerów. Znajdziesz w niej nie tylko soczystą wołowinę i chrupiące nachosy, ale także awokado, kolendrę, papryczkę jalapeno, czerwoną cebulę i pomidora.
Na jaką okazję?
Burger po meksykańsku to naprawdę sycąca potrawa, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by podać go na obiad. Urządzasz duże przyjęcie i chcesz zaproponować gościom oryginalne danie na ciepło? Już wiesz, co wybrać!
Czy wiesz, że?
Nie należy pomijać etapu podpiekania bułek do hamburgerów po meksykańsku. Dzięki temu będą chrupiące i nie nasiąkną nadmiernie majonezem.
Dla urozmaicenia:
Plaster żółtego sera położony na każdej porcji mięsa w burgerze z nachosami z pewnością nie zaszkodzi!