Burger Surf 'n' Turf przepis – Zobacz na przepisy.pl

Burger Surf 'n' Turf

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw wołowinę solą i pieprzem, obsmaż na oleju z każdej strony i wstaw do piekarnika na 150°C, na 3 min, a później odłóż na bok żeby mięso odpoczęło.

Krok 2

Oczyść krewetki. Dopraw solą i pieprzem i obsmaż z każdej strony na oleju z czosnkiem.

Krok 3

Przygotuj sos koktajlowy: zmieszaj majonez z koncentratem pomidorowym i dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki.

Krok 4

Przekrój bułki na pół. Pokrój wołowinę na plasterki i ułóż na bułce. Na mięsie ułóż krewetki i polej sosem. Przykryj bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej