Burger Surf 'n' Turf

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw wołowinę solą i pieprzem, obsmaż na oleju z każdej strony i wstaw do piekarnika na 150°C, na 3 min, a później odłóż na bok żeby mięso odpoczęło.

Krok 2

Oczyść krewetki. Dopraw solą i pieprzem i obsmaż z każdej strony na oleju z czosnkiem.

Krok 3

Przygotuj sos koktajlowy: zmieszaj majonez z koncentratem pomidorowym i dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki.

Krok 4

Przekrój bułki na pół. Pokrój wołowinę na plasterki i ułóż na bułce. Na mięsie ułóż krewetki i polej sosem. Przykryj bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej