Burger Surf 'n' Turf przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger Surf 'n' Turf

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw wołowinę solą i pieprzem, obsmaż na oleju z każdej strony i wstaw do piekarnika na 150°C, na 3 min, a później odłóż na bok żeby mięso odpoczęło.

Krok 2

Oczyść krewetki. Dopraw solą i pieprzem i obsmaż z każdej strony na oleju z czosnkiem.

Krok 3

Przygotuj sos koktajlowy: zmieszaj majonez z koncentratem pomidorowym i dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki.

Krok 4

Przekrój bułki na pół. Pokrój wołowinę na plasterki i ułóż na bułce. Na mięsie ułóż krewetki i polej sosem. Przykryj bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej