Burger Surf 'n' Turf przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger Surf 'n' Turf

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw wołowinę solą i pieprzem, obsmaż na oleju z każdej strony i wstaw do piekarnika na 150°C, na 3 min, a później odłóż na bok żeby mięso odpoczęło.

Krok 2

Oczyść krewetki. Dopraw solą i pieprzem i obsmaż z każdej strony na oleju z czosnkiem.

Krok 3

Przygotuj sos koktajlowy: zmieszaj majonez z koncentratem pomidorowym i dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki.

Krok 4

Przekrój bułki na pół. Pokrój wołowinę na plasterki i ułóż na bułce. Na mięsie ułóż krewetki i polej sosem. Przykryj bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger Surf 'n' TurfBurger Surf 'n' Turf

Dopraw wołowinę solą i pieprzem, obsmaż na oleju z każdej strony i wstaw do piekarnika na 150°C, na 3 min, a później odłóż na bok żeby mięso odpoczęło.