Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
3 gramy
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
6 sztuk
200 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę. W moździerzu wymieszaj sól, pieprz w ziarnach, gorczycę, czosnek i oliwę.
Krok 2
Polędwicę oczyść. Wykrój befsztyki o wadze około 100 gramów. Zamarynuj w przygotowanej marynacie.
Krok 3
Obsmaż mięso na grillu po 4-5 minuty z każdej strony.
Krok 4
Następnie na wierzchu ułóż mięso kraba. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200 stopni.
Krok 5
Sos do pieczeni przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podawaj z ugotowanymi szparagami i sosem pieprzowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Befsztyk Oscar
Wyśmienite połączenie pikantnej polędwicy z mięsem kraba to propozycja na wykwintne i wyraziste danie. Befsztyk Oscar sprawdzi się zwłaszcza podczas eleganckiej kolacji, kiedy zależy Ci, by podać coś naprawdę wyjątkowego. Do jego przyrządzenia potrzebna będzie polędwica. Zamarynuj ją w specjalnej zalewie z gorczycą, czosnkiem, pieprzem i oliwą. Dzięki marynacie mięso nabierze ostrości. Tak przygotowaną polędwicę upiecz na grillu. Następnie ułóż na niej posiekane mięso kraba i zapiecz całość. Ze względu na swoją delikatność będzie się doskonale komponowało z pozostałymi, bardziej pikantnymi dodatkami. Gotowy befsztyk Oscar dobrze smakuje polany sosem pieczeniowym i udekorowany szparagami. Jako dodatek do mięsa dołącz bagietkę. Pasować będą również sałatki na bazie rukoli lub roszponki. Dodaj do nich świeże warzywa, ser pleśniowy, oliwę z ziołami i prażone pestki dyni. Jeśli szukasz propozycji na elegancką wersję polędwicy, powyższy przepis pomoże Ci ją przygotować. Koniecznie sprawdź go.