Befsztyk Oscar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk Oscar

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

530 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3 gramy

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

6 sztuk

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę. W moździerzu wymieszaj sól, pieprz w ziarnach, gorczycę, czosnek i oliwę.

Befsztyk Oscar - Krok 1

Krok 2

Polędwicę oczyść. Wykrój befsztyki o wadze około 100 gramów. Zamarynuj w przygotowanej marynacie.

Befsztyk Oscar - Krok 2

Krok 3

Obsmaż mięso na grillu po 4-5 minuty z każdej strony.

Befsztyk Oscar - Krok 3

Krok 4

Następnie na wierzchu ułóż mięso kraba. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200 stopni.

Befsztyk Oscar - Krok 4

Krok 5

Sos do pieczeni przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podawaj z ugotowanymi szparagami i sosem pieprzowym.

Befsztyk Oscar - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Befsztyk OscarBefsztyk Oscar

Wyśmienite połączenie pikantnej polędwicy z mięsem kraba to propozycja na wykwintne i wyraziste danie. Befsztyk Oscar sprawdzi się zwłaszcza podczas eleganckiej kolacji, kiedy zależy Ci, by podać coś naprawdę wyjątkowego. Do jego przyrządzenia potrzebna będzie polędwica. Zamarynuj ją w specjalnej zalewie z gorczycą, czosnkiem, pieprzem i oliwą. Dzięki marynacie mięso nabierze ostrości. Tak przygotowaną polędwicę upiecz na grillu. Następnie ułóż na niej posiekane mięso kraba i zapiecz całość. Ze względu na swoją delikatność będzie się doskonale komponowało z pozostałymi, bardziej pikantnymi dodatkami. Gotowy befsztyk Oscar dobrze smakuje polany sosem pieczeniowym i udekorowany szparagami. Jako dodatek do mięsa dołącz bagietkę. Pasować będą również sałatki na bazie rukoli lub roszponki. Dodaj do nich świeże warzywa, ser pleśniowy, oliwę z ziołami i prażone pestki dyni. Jeśli szukasz propozycji na elegancką wersję polędwicy, powyższy przepis pomoże Ci ją przygotować. Koniecznie sprawdź go.