Befsztyk Oscar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk Oscar

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
530 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3 gramy

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

6 sztuk

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę. W moździerzu wymieszaj sól, pieprz w ziarnach, gorczycę, czosnek i oliwę.

Befsztyk Oscar - Krok 1

Krok 2

Polędwicę oczyść. Wykrój befsztyki o wadze około 100 gramów. Zamarynuj w przygotowanej marynacie.

Befsztyk Oscar - Krok 2

Krok 3

Obsmaż mięso na grillu po 4-5 minuty z każdej strony.

Befsztyk Oscar - Krok 3

Krok 4

Następnie na wierzchu ułóż mięso kraba. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200 stopni.

Befsztyk Oscar - Krok 4

Krok 5

Sos do pieczeni przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podawaj z ugotowanymi szparagami i sosem pieprzowym.

Befsztyk Oscar - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Befsztyk OscarBefsztyk Oscar

Wyśmienite połączenie pikantnej polędwicy z mięsem kraba to propozycja na wykwintne i wyraziste danie. Befsztyk Oscar sprawdzi się zwłaszcza podczas eleganckiej kolacji, kiedy zależy Ci, by podać coś naprawdę wyjątkowego. Do jego przyrządzenia potrzebna będzie polędwica. Zamarynuj ją w specjalnej zalewie z gorczycą, czosnkiem, pieprzem i oliwą. Dzięki marynacie mięso nabierze ostrości. Tak przygotowaną polędwicę upiecz na grillu. Następnie ułóż na niej posiekane mięso kraba i zapiecz całość. Ze względu na swoją delikatność będzie się doskonale komponowało z pozostałymi, bardziej pikantnymi dodatkami. Gotowy befsztyk Oscar dobrze smakuje polany sosem pieczeniowym i udekorowany szparagami. Jako dodatek do mięsa dołącz bagietkę. Pasować będą również sałatki na bazie rukoli lub roszponki. Dodaj do nich świeże warzywa, ser pleśniowy, oliwę z ziołami i prażone pestki dyni. Jeśli szukasz propozycji na elegancką wersję polędwicy, powyższy przepis pomoże Ci ją przygotować. Koniecznie sprawdź go.