Befsztyk Oscar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk Oscar

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
530 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3 gramy

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

6 sztuk

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę. W moździerzu wymieszaj sól, pieprz w ziarnach, gorczycę, czosnek i oliwę.

Befsztyk Oscar - Krok 1

Krok 2

Polędwicę oczyść. Wykrój befsztyki o wadze około 100 gramów. Zamarynuj w przygotowanej marynacie.

Befsztyk Oscar - Krok 2

Krok 3

Obsmaż mięso na grillu po 4-5 minuty z każdej strony.

Befsztyk Oscar - Krok 3

Krok 4

Następnie na wierzchu ułóż mięso kraba. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200 stopni.

Befsztyk Oscar - Krok 4

Krok 5

Sos do pieczeni przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podawaj z ugotowanymi szparagami i sosem pieprzowym.

Befsztyk Oscar - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk Oscar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Befsztyk OscarBefsztyk Oscar

Wyśmienite połączenie pikantnej polędwicy z mięsem kraba to propozycja na wykwintne i wyraziste danie. Befsztyk Oscar sprawdzi się zwłaszcza podczas eleganckiej kolacji, kiedy zależy Ci, by podać coś naprawdę wyjątkowego. Do jego przyrządzenia potrzebna będzie polędwica. Zamarynuj ją w specjalnej zalewie z gorczycą, czosnkiem, pieprzem i oliwą. Dzięki marynacie mięso nabierze ostrości. Tak przygotowaną polędwicę upiecz na grillu. Następnie ułóż na niej posiekane mięso kraba i zapiecz całość. Ze względu na swoją delikatność będzie się doskonale komponowało z pozostałymi, bardziej pikantnymi dodatkami. Gotowy befsztyk Oscar dobrze smakuje polany sosem pieczeniowym i udekorowany szparagami. Jako dodatek do mięsa dołącz bagietkę. Pasować będą również sałatki na bazie rukoli lub roszponki. Dodaj do nich świeże warzywa, ser pleśniowy, oliwę z ziołami i prażone pestki dyni. Jeśli szukasz propozycji na elegancką wersję polędwicy, powyższy przepis pomoże Ci ją przygotować. Koniecznie sprawdź go.