Kokardki z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki z gorgonzolą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

50 mililitrów

2 łyżeczki

null

2 łyżeczki

1 sztuka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Czosnek przeciśnij przez praskę. Umyte pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser schłodź w lodówce a następnie pokrusz na kawałki.

Krok 3

Czosnek usmaż na oleju w rondlu, dodaj pieczarki i podduś.

Krok 4

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz ze śmietaną i 250 ml wody.

Krok 5

Dodaj do pieczarek wraz z oregano i bazylią, zagotuj.

Krok 6

Dodaj ser i mieszając podgrzewaj około 6 minut do rozpuszczenia sera.

Krok 7

Pomidory pokrój w kostkę. Makaron polej sosem, delikatnie wymieszaj, przypraw pieprzem, posyp pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej