Kokardki z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki z gorgonzolą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

50 mililitrów

2 łyżeczki

null

2 łyżeczki

1 sztuka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Czosnek przeciśnij przez praskę. Umyte pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser schłodź w lodówce a następnie pokrusz na kawałki.

Krok 3

Czosnek usmaż na oleju w rondlu, dodaj pieczarki i podduś.

Krok 4

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz ze śmietaną i 250 ml wody.

Krok 5

Dodaj do pieczarek wraz z oregano i bazylią, zagotuj.

Krok 6

Dodaj ser i mieszając podgrzewaj około 6 minut do rozpuszczenia sera.

Krok 7

Pomidory pokrój w kostkę. Makaron polej sosem, delikatnie wymieszaj, przypraw pieprzem, posyp pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej