Kokardki z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kokardki z gorgonzolą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

2 sztuki

30 dekagramów

4 sztuki

50 mililitrów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Czosnek przeciśnij przez praskę. Umyte pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser schłodź w lodówce a następnie pokrusz na kawałki.

Krok 3

Czosnek usmaż na oleju w rondlu, dodaj pieczarki i podduś.

Krok 4

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz ze śmietaną i 250 ml wody.

Krok 5

Dodaj do pieczarek wraz z oregano i bazylią, zagotuj.

Krok 6

Dodaj ser i mieszając podgrzewaj około 6 minut do rozpuszczenia sera.

Krok 7

Pomidory pokrój w kostkę. Makaron polej sosem, delikatnie wymieszaj, przypraw pieprzem, posyp pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej