Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

160 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

2 sztuki

70 mililitrów

10 mililitrów

sos beszamelowy:

1 litr

80 mililitrów

120 gramów

30 mililitrów

ciasto:

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaj kawałki roślinnego a'la kurczaka i odłóż na bok.

Krok 2

Aby zrobić nadzienie, na oleju podsmaż cebulę, marchewkę, pora i czosnek na złoty kolor.

Krok 3

Dodaj kawałki roślinnego a'la kurczaka i całość podsmaż.

Krok 4

Następnie dodaj bulion warzywny, gotuj na wolnym ogniu.

Krok 5

Przygotuj sos beszamelowy – w osobnym rondlu zrób zasmażkę w tradycyjny sposób, podgrzewając oliwę z oliwek i dodając mąkę. Gotuj przez kilka minut. Dodaj trochę napoju migdałowego i cały sos sojowy, zagotuj i mieszaj, aż beszamel uzyska odpowiednią konsystencję. Jeśli jest za gęsty, dodaj trochę więcej napoju migdałowego i podgrzewając, kontynuuj mieszanie, aby go rozrzedzić.

Krok 6

Przygotowane nadzienie dodaj do sosu beszamelowego i dobrze wymieszaj.

Krok 7

Zmocz ręce i z powstałej masy uformuj krokiety. Zwilż je odrobiną wody i dokładnie obtocz we wcześniej zmieszanej mące kukurydzianej (polencie) i bułce tartej.

Krok 8

Smaż krokiety na złoty kolor i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej