
Składniki
700 gramów
100 gramów
2 opakowania
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 litr
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Krok 2
Dodaj do mięsa wszystkie przyprawy i pozwól aby również chwilę się podsmażyły.

Krok 3
Boczek pokrój w kostkę i zrumień na patelni, cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę, po czym dodaj do boczku i zeszklij. Całość wrzuć do garnka z mięsem.

Krok 4
Fix Strogonoff Knorr wymieszaj z wodą i wlej do garnka. Mieszaj do momentu wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 godziny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wieprzowy z boczkiem
Smak popularnego gulaszu wieprzowego wzmocni wędzony boczek. Będzie wyrazistym składnikiem dania, który odmieni nieco jego podstawową wersję. Aby przygotować potrawę, należy na początek podsmażyć mięso. Po dodaniu przypraw dołącza się do wieprzowiny podsmażony z cebulą i czosnkiem, delikatnie chrupiący boczek. Całość dusi się z dodatkiem wody oraz przypraw. Wyrazistości mięsnemu daniu dodają zwłaszcza majeranek i kminek. Do gulaszu z boczkiem dorzuć też słodką paprykę. Jeśli zależy Ci, aby jedzenie było bardziej wyraziste, zamień ją na chili. Tak przyrządzony gulasz wieprzowy z boczkiem serwuj na obiad z ziemniaczanym purée lub ryżem, sprawdzą się także kluski śląskie oraz kopytka. Dołącz do nich surówkę z czerwonej kapusty lub selera. Potrawę podawaj z bagietką lub pajdą wiejskiego chleba jako ciepłą kolację. Do gulaszu dorzuć też inne warzywa, dzięki którym uatrakcyjnisz smak dania. Wykorzystaj pieczarki, paprykę oraz kiszonego ogórka. W takiej odsłonie gulasz będzie równie smaczny. Zapoznaj się z przepisem i przygotuj to danie!