
Składniki
500 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
30 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm na 2 cm. Oprósz przyprawą do mięsa Knorr oraz mąką.

Krok 2
Mięso do gulaszu myśliwskiego zrumień w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę. Całość smaż 3 minuty.

Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki oraz wcześniej namoczone grzyby. Całość zalej 700 ml wody i zagotuj.

Krok 4
Następnie dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, który podkreśli bogaty smak potrawy. Zmniejsz ogień i gotuj 30 minut. Gotowy gulasz myśliwski podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wieprzowy po myśliwsku
Istnieje wiele trendów kulinarnych, które pojawiają się nagle, robią furorę i… szybko znikają. Gulasz po myśliwsku zdecydowanie się do nich nie zalicza. Jest daniem ponadczasowym, które w sercach wielu smakoszy zajmuje szczególne miejsce. Cudowny aromat użytych przypraw, w tym majeranku, ziela angielskiego i liścia laurowego, jest zapowiedzią niezrównanej uczty. Barwa i konsystencja ciemnego gulaszu wieprzowego również wyglądają niezwykle kusząco. Aż chce się od razu sięgnąć po widelec i nie wstawać od stołu, dopóki ostatni kawałek mięsa z domowego gulaszu po myśliwsku nie zostanie zjedzony. Poznaj nasz przepis na gulasz myśliwski z ogórkiem kiszonym i upoluj sobie fenomenalny pomysł na obiad.
Dla kogo?
Gulasz po myśliwsku, czyli soczyste mięso zanurzone w gęstym sosie to prosty w przygotowaniu przysmak, który uraduje każdego amatora klasycznych dań. W przepisie na gulasz z wieprzowiny znajdziesz uwielbiane i często wykorzystywane w tradycyjnych recepturach kuchni polskiej suszone grzyby oraz ogórki kiszone. Czego chcieć więcej?
Na jaką okazję?
Gulasz myśliwski z kiełbasą to danie jednogarnkowe, które sprawdza się zawsze wtedy, gdy chcesz zaoszczędzić trochę czasu i przyrządzić smaczny posiłek na co najmniej dwa dni. Planujesz imprezę imieninową albo przyjęcie świąteczne? Barszcz z krokietem to już odrobinę spowszedniałe połączenie. Goście z dużym entuzjazmem powitają na stole gulasz myśliwski z grzybami. Przepis sprawdzi się zwłaszcza w mroźne, zimowe wieczory.
Czy wiesz, że?
Przepis na gulasz wieprzowy z ogórkiem kiszonym może być doskonałym pomysłem na uatrakcyjnienie letniej lub jesiennej imprezy w ogrodzie. Przenieś swoją kuchnię w plener! Gulasz myśliwski z powodzeniem przygotujesz w kociołku nad ogniskiem.
Dla urozmaicenia:
Gulasz po myśliwsku z wędzoną kiełbasą, ogórkami kiszonymi i suszonymi grzybami to pierwszorzędny dodatek do placków ziemniaczanych. Można serwować go również z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, kaszą gryczaną i pyzami. Dla zaostrzenia smaku warto dodać do gulaszu wieprzowego ostrą paprykę. Jeśli jednak wolisz łagodne smaki, potrawę podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.
Jeśli lubisz przepisy z mięsem – jak gulasz po myśliwsku – spróbuj także naszych przepisów na klasyczne ragout bolognese lub hot dogi z grillowanymi kiełbaskami.



































