Składniki
500 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
30 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm na 2 cm. Oprósz przyprawą do mięsa Knorr oraz mąką.
Krok 2
Mięso zrumień w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę. Całość smaż 3 minuty.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki oraz wcześniej namoczone grzyby. Całość zalej 700 ml wody i zagotuj.
Krok 4
Następnie dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, który podkreśli bogaty smak potrawy. Zmniejsz ogień i gotuj 30 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wieprzowy po myśliwsku
Istnieje wiele trendów kulinarnych, które pojawiają się nagle, robią furorę i… szybko znikają. Gulasz po myśliwsku zdecydowanie się do nich nie zalicza. Jest daniem ponadczasowym, które w sercach wielu smakoszy zajmuje szczególne miejsce. Cudowny aromat użytych przypraw, w tym majeranku, ziela angielskiego i liścia laurowego, jest zapowiedzią niezrównanej uczty. Barwa i konsystencja ciemnego gulaszu wieprzowego również wyglądają niezwykle kusząco. Aż chce się od razu sięgnąć po widelec i nie wstawać od stołu do dopóki ostatni kawałek mięsa z domowego gulaszu po myśliwsku nie zostanie zjedzony. Poznaj nasz przepis na gulasz myśliwski i upoluj sobie fenomenalny pomysł na obiad.
Dla kogo?
Soczyste mięso zanurzone w gęstym sosie to prosty w przygotowaniu przysmak, który uraduje każdego amatora klasycznych dań. W przepisie na gulasz z wieprzowiny znajdziesz uwielbiane i często wykorzystywane w tradycyjnych recepturach kuchni polskiej suszone grzyby oraz ogórki kiszone. Czego chcieć więcej?
Na jaką okazję?
Gulasz myśliwski z kiełbasą to danie jednogarnkowe, które sprawdza się zawsze wtedy, gdy chcesz zaoszczędzić trochę czasu i przyrządzić smaczny posiłek na co najmniej dwa dni. Planujesz imprezę imieninową albo przyjęcie świąteczne i chcesz podać biesiadnikom coś na ciepło? Barszcz z krokietem to już odrobinę spowszedniałe połączenie. Goście z dużym entuzjazmem powitają na stole gulasz myśliwski z grzybami. Przepis sprawdzi się zwłaszcza w mroźne, zimowe wieczory.
Czy wiesz, że?
Przepis na gulasz wieprzowy może być doskonałym pomysłem na uatrakcyjnienie letniej lub jesiennej imprezy w ogrodzie. Przenieś swoją kuchnię w plener! Gulasz myśliwski z powodzeniem przygotujesz w kociołku nad ogniskiem.
Dla urozmaicenia:
Gulasz po myśliwsku z wędzoną kiełbasą, ogórkami kiszonymi i suszonymi grzybami to pierwszorzędny dodatek do placków ziemniaczanych. Można serwować go również z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, kaszą gryczaną i pyzami. Dla zaostrzenia smaku warto dodać do gulaszu wieprzowego ostrą paprykę. Jeśli jednak wolisz łagodne smaki, potrawę podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.