Gulasz wieprzowy po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz wieprzowy po myśliwsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

447 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

564 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

607 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

30 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm na 2 cm. Oprósz przyprawą do mięsa Knorr oraz mąką.

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Krok 1

Krok 2

Mięso zrumień w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę. Całość smaż 3 minuty.

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki oraz wcześniej namoczone grzyby. Całość zalej 700 ml wody i zagotuj.

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, który podkreśli bogaty smak potrawy. Zmniejsz ogień i gotuj 30 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą.

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Wioleta Oleszczak

    Wioleta Oleszczak , 31.01.2019

    mogę zagęścić śmietaną i mąka próbował ktoś ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Czyz

    Janusz Czyz , 24.03.2018

    rewelacja ,dobre tez z ziemniakami pokrojone w kostke 1 na 1 cm i swieza buleczka do tego ,polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Drozd

    Zbigniew Drozd , 02.03.2017

    bomba

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Medard Hardek

    Medard Hardek , 28.04.2016

    3 raz robię za karzdym razem smaczniejsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafal Gumsen

    Rafal Gumsen , 22.03.2016

    czad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baśka Be

    Baśka Be , 15.09.2015

    pysznosciii!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej