Gulasz wieprzowy po myśliwsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

444 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

562 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

600 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

30 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm na 2 cm. Oprósz przyprawą do mięsa Knorr oraz mąką.

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Krok 1

Krok 2

Mięso zrumień w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę. Całość smaż 3 minuty.

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki oraz wcześniej namoczone grzyby. Całość zalej 700 ml wody i zagotuj.

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, który podkreśli bogaty smak potrawy. Zmniejsz ogień i gotuj 30 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą.

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Wioleta Oleszczak

    Wioleta Oleszczak , 31.01.2019

    mogę zagęścić śmietaną i mąka próbował ktoś ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Czyz

    Janusz Czyz , 24.03.2018

    rewelacja ,dobre tez z ziemniakami pokrojone w kostke 1 na 1 cm i swieza buleczka do tego ,polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Drozd

    Zbigniew Drozd , 02.03.2017

    bomba

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Medard Hardek

    Medard Hardek , 28.04.2016

    3 raz robię za karzdym razem smaczniejsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafal Gumsen

    Rafal Gumsen , 22.03.2016

    czad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baśka Be

    Baśka Be , 15.09.2015

    pysznosciii!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej