Gulasz góralski z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz góralski z kiszoną kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

241 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

1.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, kapustę przepłucz pod bieżąca wodą, a następnie posiekaj.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 1

Krok 2

Słoninę pokrój w drobną kostkę, przesmaż w garnku aż wytopi się tłuszcz. Na gorącym tłuszczu przesmaż pokrojone w kostkę cebule a następnie przesmaż mięso oprószone mąką oraz słodką papryką. Całość smaż chwilę.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 2

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, a następnie kapustę. Całość zalej 500 ml zimnej wody. Dodaj liście laurowe, ziarna ziela i czarnego pieprzu oraz żeby danie miało pełen smak Bulion na wędzonym boczku Knorr. Całość duś na wolnym ogniu około 40 minut aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Podawaj z posypaną natką pietruszki.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki do gulaszu dodaj szczyptę ostrej papryki.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Potrykus

    Barbara Potrykus , 18.02.2020

    pyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej