Gulasz góralski z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz góralski z kiszoną kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

254 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

306 osób wydrukowało

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

1.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, kapustę przepłucz pod bieżąca wodą, a następnie posiekaj.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 1

Krok 2

Słoninę pokrój w drobną kostkę, przesmaż w garnku aż wytopi się tłuszcz. Na gorącym tłuszczu przesmaż pokrojone w kostkę cebule a następnie przesmaż mięso oprószone mąką oraz słodką papryką. Całość smaż chwilę.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 2

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, a następnie kapustę. Całość zalej 500 ml zimnej wody. Dodaj liście laurowe, ziarna ziela i czarnego pieprzu oraz żeby danie miało pełen smak kostkę rosołową wołową Knorr. Całość duś na wolnym ogniu około 40 minut aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Podawaj z posypaną natką pietruszki.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki do gulaszu dodaj szczyptę ostrej papryki.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Potrykus

    Barbara Potrykus , 18.02.2020

    pyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej