Gulasz góralski z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz góralski z kiszoną kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

246 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

277 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

1.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, kapustę przepłucz pod bieżąca wodą, a następnie posiekaj.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 1

Krok 2

Słoninę pokrój w drobną kostkę, przesmaż w garnku aż wytopi się tłuszcz. Na gorącym tłuszczu przesmaż pokrojone w kostkę cebule a następnie przesmaż mięso oprószone mąką oraz słodką papryką. Całość smaż chwilę.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 2

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, a następnie kapustę. Całość zalej 500 ml zimnej wody. Dodaj liście laurowe, ziarna ziela i czarnego pieprzu oraz żeby danie miało pełen smak Bulion na wędzonym boczku Knorr. Całość duś na wolnym ogniu około 40 minut aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Podawaj z posypaną natką pietruszki.

Gulasz góralski z kiszoną kapustą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki do gulaszu dodaj szczyptę ostrej papryki.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Potrykus

    Barbara Potrykus , 18.02.2020

    pyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz góralski z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej