Gulasz

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

50

1598 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

646 osób wydrukowało

Pobierz pdf

920 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Smaż w garnku, aż mięso nabierze lekko rumianego koloru.

Gulasz - Krok 1

Krok 2

Wlej 2 szklanki wody, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj zawartość opakowania produktu Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Gulasz - Krok 2

Krok 3

Gotuj na małym ogniu przez około godzinę, aż mięso będzie miękkie.

Gulasz - Krok 3
6

Opinie o przepisie

  • Alicja Biernacka

    Alicja Biernacka, 20.04.2018

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzynska

    Barbara Gmurzynska, 12.02.2018

    Gulasz pyszny jak cała reszta od Pana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel, 09.02.2018

    pyszny i łatwy polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz, 16.09.2017

    Bardzo dobre i łatwe danie. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Pchła Tomczak

    Bartosz Pchła Tomczak, 23.10.2016

    :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Kropidlowska

    Aleksandra Kropidlowska, 18.11.2015

    smaczne i łatwe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z dziczyzny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GulaszGulasz

Tradycyjny, długo duszony gulasz to podstawa znana w kuchni wieku krajów, choć ten najpopularniejszy pochodzi z Węgier. Gulasz można dowolnie modyfikować dodatkami – na przykład papryką, pomidorami, cukinią czy pieczarkami. Zanim jednak zaczniesz eksperymentować, poznaj nasz podstawowy przepis na gulasz. Najczęściej do gotowania gulaszu używane jest mięso wołowe, pokrojone w niewielkie kawałeczki. Nim trafia do rondla, warto wcześniej przesmażyć na jego dnie cebulę. Szefowie kuchni uważają, że to właśnie cebula jest warzywem, które tworzy w gulaszu bukiet smakowy i z należy ją smażyć tak długo, aż niemal całkiem się nie rozpadnie. Możesz podlewać ją od czasu do czasu wodą. W gulaszu nie mniej ważne są przyprawy, dzięki którym jest daniem niezwykle aromatycznym. Dobrze dobrana mieszanka przypraw i ziół odgrywa tu ważną rolę. Użyj przygotowanej kompozycji Fix Gulasz węgierski, a będziesz mieć gwarancję, że za każdym razem twój gulasz będzie smakował tak samo dobrze.