Gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

56

1763 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

721 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Smaż w garnku, aż mięso nabierze lekko rumianego koloru.

Gulasz - Krok 1

Krok 2

Wlej 2 szklanki wody, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj zawartość opakowania produktu Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Gulasz - Krok 2

Krok 3

Gotuj na małym ogniu przez około godzinę, aż mięso będzie miękkie.

Gulasz - Krok 3
6

Opinie o przepisie

  • Alicja Biernacka

    Alicja Biernacka , 20.04.2018

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzynska

    Barbara Gmurzynska , 12.02.2018

    Gulasz pyszny jak cała reszta od Pana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel , 09.02.2018

    pyszny i łatwy polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz , 16.09.2017

    Bardzo dobre i łatwe danie. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Pchła Tomczak

    Bartosz Pchła Tomczak , 23.10.2016

    :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Kropidlowska

    Aleksandra Kropidlowska , 18.11.2015

    smaczne i łatwe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GulaszGulasz

Tradycyjny, długo duszony gulasz to podstawa znana w kuchni wieku krajów, choć ten najpopularniejszy pochodzi z Węgier. Gulasz można dowolnie modyfikować dodatkami – na przykład papryką, pomidorami, cukinią czy pieczarkami. Zanim jednak zaczniesz eksperymentować, poznaj nasz podstawowy przepis na gulasz. Najczęściej do gotowania gulaszu używane jest mięso wołowe, pokrojone w niewielkie kawałeczki. Nim trafia do rondla, warto wcześniej przesmażyć na jego dnie cebulę. Szefowie kuchni uważają, że to właśnie cebula jest warzywem, które tworzy w gulaszu bukiet smakowy i z należy ją smażyć tak długo, aż niemal całkiem się nie rozpadnie. Możesz podlewać ją od czasu do czasu wodą. W gulaszu nie mniej ważne są przyprawy, dzięki którym jest daniem niezwykle aromatycznym. Dobrze dobrana mieszanka przypraw i ziół odgrywa tu ważną rolę. Użyj przygotowanej kompozycji Fix Gulasz węgierski, a będziesz mieć gwarancję, że za każdym razem twój gulasz będzie smakował tak samo dobrze.