Gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

56

heart
1770 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

726 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Smaż w garnku, aż mięso nabierze lekko rumianego koloru.

Gulasz - Krok 1

Krok 2

Wlej 2 szklanki wody, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj zawartość opakowania produktu Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Gulasz - Krok 2

Krok 3

Gotuj na małym ogniu przez około godzinę, aż mięso będzie miękkie.

Gulasz - Krok 3
6

Opinie o przepisie

  • Alicja Biernacka

    Alicja Biernacka , 20.04.2018

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzynska

    Barbara Gmurzynska , 12.02.2018

    Gulasz pyszny jak cała reszta od Pana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel , 09.02.2018

    pyszny i łatwy polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz , 16.09.2017

    Bardzo dobre i łatwe danie. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Pchła Tomczak

    Bartosz Pchła Tomczak , 23.10.2016

    :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Kropidlowska

    Aleksandra Kropidlowska , 18.11.2015

    smaczne i łatwe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - GulaszGulasz

Tradycyjny, długo duszony gulasz to podstawa znana w kuchni wieku krajów, choć ten najpopularniejszy pochodzi z Węgier. Gulasz można dowolnie modyfikować dodatkami – na przykład papryką, pomidorami, cukinią czy pieczarkami. Zanim jednak zaczniesz eksperymentować, poznaj nasz podstawowy przepis na gulasz. Najczęściej do gotowania gulaszu używane jest mięso wołowe, pokrojone w niewielkie kawałeczki. Nim trafia do rondla, warto wcześniej przesmażyć na jego dnie cebulę. Szefowie kuchni uważają, że to właśnie cebula jest warzywem, które tworzy w gulaszu bukiet smakowy i z należy ją smażyć tak długo, aż niemal całkiem się nie rozpadnie. Możesz podlewać ją od czasu do czasu wodą. W gulaszu nie mniej ważne są przyprawy, dzięki którym jest daniem niezwykle aromatycznym. Dobrze dobrana mieszanka przypraw i ziół odgrywa tu ważną rolę. Użyj przygotowanej kompozycji Fix Gulasz węgierski, a będziesz mieć gwarancję, że za każdym razem twój gulasz będzie smakował tak samo dobrze.