Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Smaż w garnku, aż mięso nabierze lekko rumianego koloru.

Krok 2
Wlej 2 szklanki wody, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj zawartość opakowania produktu Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Krok 3
Gotuj na małym ogniu przez około godzinę, aż mięso będzie miękkie.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz
Tradycyjny, długo duszony gulasz to podstawa znana w kuchni wieku krajów, choć ten najpopularniejszy pochodzi z Węgier. Gulasz można dowolnie modyfikować dodatkami – na przykład papryką, pomidorami, cukinią czy pieczarkami. Zanim jednak zaczniesz eksperymentować, poznaj nasz podstawowy przepis na gulasz. Najczęściej do gotowania gulaszu używane jest mięso wołowe, pokrojone w niewielkie kawałeczki. Nim trafia do rondla, warto wcześniej przesmażyć na jego dnie cebulę. Szefowie kuchni uważają, że to właśnie cebula jest warzywem, które tworzy w gulaszu bukiet smakowy i z należy ją smażyć tak długo, aż niemal całkiem się nie rozpadnie. Możesz podlewać ją od czasu do czasu wodą. W gulaszu nie mniej ważne są przyprawy, dzięki którym jest daniem niezwykle aromatycznym. Dobrze dobrana mieszanka przypraw i ziół odgrywa tu ważną rolę. Użyj przygotowanej kompozycji Fix Gulasz węgierski, a będziesz mieć gwarancję, że za każdym razem twój gulasz będzie smakował tak samo dobrze.