Gulasz z kurczaka z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczakiem

Autor: Marta Michalowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę. Cebulkę pokrój w piórka. Podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj sos do pieczeni wymieszany z wodą.

Krok 3

Całość chwilę duś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczakiem Gulasz z kurczakiem

Prosty przepis na gulasz z piersi kurczaka, który przygotujesz szybko i podasz ze swoimi ulubionymi dodatkami. Danie z gęstym sosem sprawdzi się jako obiad lub ciepła kolacja. Gulasz możesz podawać z chlebem i sałatką ze świeżych warzyw, np. sałaty karbowanej, cebuli, papryki, ogórków i cukinii. W takiej formie możesz go też zabrać do pracy i zjeść jako ciepły lunch. Wyrazisty smak gulaszu będzie się również komponował z dodatkami mącznymi. Serwuj go więc z kluskami śląskimi, kopytkami lub makaronem. Dobrze smakuje z ryżem albo kaszą. Potrawa może jednocześnie stanowić mięsny farsz. Wykorzystaj tego rodzaju nadzienie do naleśników na ostro, zawiń w tortillę lub podaj na plackach ziemniaczanych albo serowych. W takiej postaci możesz dołączyć do mięsa dodatki warzywne, np. paprykę, pomidory, oliwki, a także starty ser żółty lub ser bułgarski. Danie posyp ulubioną zieleniną, udekoruj karbowaną sałatą lub wstążkami warzywnymi i podawaj z surówkami. Jak przygotować smaczny gulasz z kurczaka? Sprawdź w przepisie!