Gulasz z kurczaka z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczakiem

Autor: Marta Michalowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę. Cebulkę pokrój w piórka. Podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj sos do pieczeni wymieszany z wodą.

Krok 3

Całość chwilę duś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczakiem Gulasz z kurczakiem

Prosty przepis na gulasz z piersi kurczaka, który przygotujesz szybko i podasz ze swoimi ulubionymi dodatkami. Danie z gęstym sosem sprawdzi się jako obiad lub ciepła kolacja. Gulasz możesz podawać z chlebem i sałatką ze świeżych warzyw, np. sałaty karbowanej, cebuli, papryki, ogórków i cukinii. W takiej formie możesz go też zabrać do pracy i zjeść jako ciepły lunch. Wyrazisty smak gulaszu będzie się również komponował z dodatkami mącznymi. Serwuj go więc z kluskami śląskimi, kopytkami lub makaronem. Dobrze smakuje z ryżem albo kaszą. Potrawa może jednocześnie stanowić mięsny farsz. Wykorzystaj tego rodzaju nadzienie do naleśników na ostro, zawiń w tortillę lub podaj na plackach ziemniaczanych albo serowych. W takiej postaci możesz dołączyć do mięsa dodatki warzywne, np. paprykę, pomidory, oliwki, a także starty ser żółty lub ser bułgarski. Danie posyp ulubioną zieleniną, udekoruj karbowaną sałatą lub wstążkami warzywnymi i podawaj z surówkami. Jak przygotować smaczny gulasz z kurczaka? Sprawdź w przepisie!