Gulasz z kurczakiem

Autor: Marta Michalowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę. Cebulkę pokrój w piórka. Podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj sos do pieczeni wymieszany z wodą.

Krok 3

Całość chwilę duś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczakiem Gulasz z kurczakiem

Prosty przepis na gulasz z piersi kurczaka, który przygotujesz szybko i podasz ze swoimi ulubionymi dodatkami. Danie z gęstym sosem sprawdzi się jako obiad lub ciepła kolacja. Gulasz możesz podawać z chlebem i sałatką ze świeżych warzyw, np. sałaty karbowanej, cebuli, papryki, ogórków i cukinii. W takiej formie możesz go też zabrać do pracy i zjeść jako ciepły lunch. Wyrazisty smak gulaszu będzie się również komponował z dodatkami mącznymi. Serwuj go więc z kluskami śląskimi, kopytkami lub makaronem. Dobrze smakuje z ryżem albo kaszą. Potrawa może jednocześnie stanowić mięsny farsz. Wykorzystaj tego rodzaju nadzienie do naleśników na ostro, zawiń w tortillę lub podaj na plackach ziemniaczanych albo serowych. W takiej postaci możesz dołączyć do mięsa dodatki warzywne, np. paprykę, pomidory, oliwki, a także starty ser żółty lub ser bułgarski. Danie posyp ulubioną zieleniną, udekoruj karbowaną sałatą lub wstążkami warzywnymi i podawaj z surówkami. Jak przygotować smaczny gulasz z kurczaka? Sprawdź w przepisie!