Gulasz z kurczakiem

Autor: Marta Michalowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę. Cebulkę pokrój w piórka. Podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj sos do pieczeni wymieszany z wodą.

Krok 3

Całość chwilę duś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczakiem Gulasz z kurczakiem

Prosty przepis na gulasz z piersi kurczaka, który przygotujesz szybko i podasz ze swoimi ulubionymi dodatkami. Danie z gęstym sosem sprawdzi się jako obiad lub ciepła kolacja. Gulasz możesz podawać z chlebem i sałatką ze świeżych warzyw, np. sałaty karbowanej, cebuli, papryki, ogórków i cukinii. W takiej formie możesz go też zabrać do pracy i zjeść jako ciepły lunch. Wyrazisty smak gulaszu będzie się również komponował z dodatkami mącznymi. Serwuj go więc z kluskami śląskimi, kopytkami lub makaronem. Dobrze smakuje z ryżem albo kaszą. Potrawa może jednocześnie stanowić mięsny farsz. Wykorzystaj tego rodzaju nadzienie do naleśników na ostro, zawiń w tortillę lub podaj na plackach ziemniaczanych albo serowych. W takiej postaci możesz dołączyć do mięsa dodatki warzywne, np. paprykę, pomidory, oliwki, a także starty ser żółty lub ser bułgarski. Danie posyp ulubioną zieleniną, udekoruj karbowaną sałatą lub wstążkami warzywnymi i podawaj z surówkami. Jak przygotować smaczny gulasz z kurczaka? Sprawdź w przepisie!