Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
333 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

50 mililitrów

600 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebulę w drobną kostkę, a pieczarki na pół.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż najpierw mięso, następnie cebulę i pieczarki.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 2

Krok 3

Wlej wodę, dodaj ziemniaki i duś powoli około 15 minut.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do gulaszu. Duś kolejne 10 minut i podawaj posypane świeżą natką pietruszki. Zamiast wody możesz do potrawy użyć domowego bulionu mięsnego lub warzywnego.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszkąGulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką

Mięso i ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebulę w drobną kostkę, a pieczarki na pół.