Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
331 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

50 mililitrów

600 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebulę w drobną kostkę, a pieczarki na pół.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż najpierw mięso, następnie cebulę i pieczarki.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 2

Krok 3

Wlej wodę, dodaj ziemniaki i duś powoli około 15 minut.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do gulaszu. Duś kolejne 10 minut i podawaj posypane świeżą natką pietruszki. Zamiast wody możesz do potrawy użyć domowego bulionu mięsnego lub warzywnego.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszkąGulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką

Mięso i ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebulę w drobną kostkę, a pieczarki na pół.