Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

309 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

50 mililitrów

600 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebulę w drobną kostkę, a pieczarki na pół.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż najpierw mięso, następnie cebulę i pieczarki.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 2

Krok 3

Wlej wodę, dodaj ziemniaki i duś powoli około 15 minut.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do gulaszu. Duś kolejne 10 minut i podawaj posypane świeżą natką pietruszki. Zamiast wody możesz do potrawy użyć domowego bulionu mięsnego lub warzywnego.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bułgarski gulasz Gjuwecz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej