Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

298 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

600 mililitrów

0.5 pęczka

2 sztuki

200 mililitrów

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebulę w drobną kostkę, a pieczarki na pół.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż najpierw mięso, następnie cebulę i pieczarki.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 2

Krok 3

Wlej wodę, dodaj ziemniaki i duś powoli około 15 minut.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do gulaszu. Duś kolejne 10 minut i podawaj posypane świeżą natką pietruszki. Zamiast wody możesz do potrawy użyć domowego bulionu mięsnego lub warzywnego.

Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej