
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
400 gramów
300 gramów
60 mililitrów
200 mililitrów
0.5 pęczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i szynkę. Całość smaż, aż składniki lekko się zrumienią.

Krok 2
Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Następnie odcedź go i dodaj na patelnię.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietanką.

Krok 4
Wlej do makaronu sos. Całość gotuj jeszcze kilka minut. Danie podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle z pieczarkami i szynką
Makaron w kształcie ozdobnych kokardek, szynka oraz pieczarki – te składniki wystarczą do przygotowania szybkiego i smacznego dania. Farfalle ugotuj na półtwardo — zbyt miękkie rozpadną się na patelni. Cebulę pokrój w kostkę i podsmażaj na oleju do momentu, w którym zmięknie i nabierze złocistego koloru. Kawałki wędliny potnij w drobne paski i dodaj na patelnię. Jeśli chcesz przygotować potrawę o wyrazistym smaku, użyj szynki długodojrzewającej, np. parmeńskiej. Na patelnię wrzuć również pieczarki pokrojone w plastry. Gdy wszystkie składniki się zarumienią, dodaj do nich ugotowany wcześniej makaron. Mieszankę wymieszaj z wodą i śmietaną – użyj słodkiej, która nada potrawie łagodności i zapewni odpowiednią konsystencję. Smażące się na patelni składniki zalej powstałym sosem i gotuj przez chwilę. Gotowe danie posyp drobno posiekanymi świeżymi ziołami. Pietruszka, tymianek czy bazylia – na co się zdecydujesz? Farfalle z pieczarkami i szynką podawaj na obiad lub wczesną kolację. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.