
Składniki
200 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
10 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Rozdrobnij warzywa: pieczarki pokrój w grube plastry, papryki oraz cebulę w cienkie paski, a czosnek posiekaj.

Krok 2
Salami również pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. W następnej kolejności dodaj czosnek oraz cebulę, potem pieczarki i pokrojone papryki. Wsyp suszoną bazylię.

Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną.

Krok 4
Przygotowany Fix wlej na patelnię z warzywami i zagotuj.

Krok 5
Dodaj ugotowany makaron, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej