Włoskie rurki z salami i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie rurki z salami i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

10 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Rozdrobnij warzywa: pieczarki pokrój w grube plastry, papryki oraz cebulę w cienkie paski, a czosnek posiekaj.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 1

Krok 2

Salami również pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. W następnej kolejności dodaj czosnek oraz cebulę, potem pieczarki i pokrojone papryki. Wsyp suszoną bazylię.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 3

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię z warzywami i zagotuj.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 4

Krok 5

Dodaj ugotowany makaron, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie rurki z salami i warzywamiWłoskie rurki z salami i warzywami

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Rozdrobnij warzywa: pieczarki pokrój w grube plastry, papryki oraz cebulę w cienkie paski, a czosnek posiekaj.