Włoskie rurki z salami i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie rurki z salami i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

10 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Rozdrobnij warzywa: pieczarki pokrój w grube plastry, papryki oraz cebulę w cienkie paski, a czosnek posiekaj.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 1

Krok 2

Salami również pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. W następnej kolejności dodaj czosnek oraz cebulę, potem pieczarki i pokrojone papryki. Wsyp suszoną bazylię.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 3

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię z warzywami i zagotuj.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 4

Krok 5

Dodaj ugotowany makaron, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

Włoskie rurki z salami i warzywami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie rurki z salami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej