
Składniki
200 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
10 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Rozdrobnij warzywa: pieczarki pokrój w grube plastry, papryki oraz cebulę w cienkie paski, a czosnek posiekaj.

Krok 2
Salami również pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. W następnej kolejności dodaj czosnek oraz cebulę, potem pieczarki i pokrojone papryki. Wsyp suszoną bazylię.

Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną.

Krok 4
Przygotowany Fix wlej na patelnię z warzywami i zagotuj.

Krok 5
Dodaj ugotowany makaron, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej