Chłodna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodna sałatka

Autor: Michał Pawłowski

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

7 plastrów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Następnie obierz pomidory i je pokrój. Umyj dokładnie sałatę i porwij ją na mniejsze kawałki. Pokrój szynkę w drobną kostkę.

Krok 2

Włóż wszystkie składniki do miski, dodaj jogurt, sól, pieprz i wymieszaj. Ja dodaję prawie do wszystkiego starty żółty ser, więc można nim posypać. Wszystkie składniki podane są w ilościach "na oko". Składniki zalecam brać według własnego uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej