
Składniki
15 dekagramów
7 plastrów
1 pęczek
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Następnie obierz pomidory i je pokrój. Umyj dokładnie sałatę i porwij ją na mniejsze kawałki. Pokrój szynkę w drobną kostkę.
Krok 2
Włóż wszystkie składniki do miski, dodaj jogurt, sól, pieprz i wymieszaj. Ja dodaję prawie do wszystkiego starty żółty ser, więc można nim posypać. Wszystkie składniki podane są w ilościach "na oko". Składniki zalecam brać według własnego uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























