
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na kawałki. Jajka rozbełtaj w talerzu z sola i pieprzem, na drugi talerz wsyp panierkę panko. Kawałki kurczaka panieruj w jajku potem w panko.
Krok 2
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż porcjami na rumiano nugetsy.Odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.
Krok 4
Sałatę pokrój na kawałki, dodaj nugetsy, wlej sos, wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































