Sałatka cezar z nugetsami panko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cezar z nugetsami panko

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na kawałki. Jajka rozbełtaj w talerzu z sola i pieprzem, na drugi talerz wsyp panierkę panko. Kawałki kurczaka panieruj w jajku potem w panko.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż porcjami na rumiano nugetsy.Odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.

Krok 4

Sałatę pokrój na kawałki, dodaj nugetsy, wlej sos, wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cezar z nugetsami panko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cezar z nugetsami panko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cezar z nugetsami panko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cezar z nugetsami panko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cezar z nugetsami panko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cezar z nugetsami panko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cezar z nugetsami panko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cezar z nugetsami panko  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej