
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na kawałki. Jajka rozbełtaj w talerzu z sola i pieprzem, na drugi talerz wsyp panierkę panko. Kawałki kurczaka panieruj w jajku potem w panko.
Krok 2
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż porcjami na rumiano nugetsy.Odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.
Krok 4
Sałatę pokrój na kawałki, dodaj nugetsy, wlej sos, wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej