
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
80 gramów
80 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Limonkę otrzyj ze skóry i wyciśnij z niej sok. W misce wymieszaj majonez z ketchupem, chili i sosem sałatkowy.

Krok 2
Awokado i mango pokrój w grubą kostkę.

Krok 3
Następnie ugotowanego wcześniej batata i pomidory również pokrój w grubą kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę.

Krok 4
Do wcześniej przygotowanego dresingu dodaj pozostałe składniki – pomidory, awokado, mango, bataty, cebulę, natkę kolendry i dokładnie całość wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku szczyptą cukru i soli.


Dobra rada:
Do tak przygotowanej sałatki możesz dodać wcześniej usmażone krewetki, będzie idealnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka do szaszłyków
Mięsne szaszłyki to specjał, który bardzo często pojawia się na grillowym przyjęciu. Warto zaserwować go z równie smacznym dodatkiem! Co powiesz na sałatkę do szaszłyków, dzięki której Twoje danie zyska nowe oblicze? Poznaj nasz przepis na ten smaczny dodatek do grillowej potrawy i zachwyć bliskich przy najbliższej okazji. Uwaga! Jeżeli zdecydujesz się przygotować sałatkę do szaszłyków, to z pewnością dostaniesz liczne pochwały i pytania o przepis.
Na jaką okazję?
Sałatka do szaszłyków szybko zniknie z talerzy, gdy przyrządzisz ją na grilla w gronie przyjaciół. Danie z naszej receptury koniecznie powinno znaleźć się wśród kiełbasy, karczku i szaszłyków! Nie myśl jednak, że musisz czekać na specjalną okazję, by przyrządzić pyszną sałatkę. W wersji solo smakuje równie smacznie! Zaserwuj ją na lunch lub kolację i ciesz się wyśmienitym posiłkiem.
Czy wiesz, że?
W naszej recepturze na sałatkę do szaszłyków znajdziesz niestandardowe połączenia smaków. Wszystko za sprawą awokado, batatów, cebuli, pomidorów i mango! Pasta chili oraz ketchup odpowiadają za niepowtarzalny aromat. Całość tworzy naprawdę spójną kompozycję i doskonale pasuje do soczystych szaszłyków z mięsa i warzyw. Spróbujesz przygotować sałatkę do szaszłyków?
Dla urozmaicenia:
Lubisz owoce morza? Jeśli tak, to świetnie się składa, ponieważ możesz dorzucić do naszej sałatki do szaszłyków smażone lub grillowane krewetki. Poznaj smak tego znakomitego połączenia i zachwyć nim uczestników spotkania na świeżym powietrzu. Biesiadowanie i grillowanie z takimi smakołykami to czysta przyjemność!