Boczek z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek z grilla

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w plastry, czosnek drobno posiekaj.

Boczek z  grilla - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj musztardę, ketchup, przyprawę do mięs, posiekany rozmaryn i czosnek.

Boczek z  grilla - Krok 2

Krok 3

Następnie w powstałej marynacie wymieszaj plastry boczku. Mięso przełóż do miski, zafoliuj i marynuj co najmniej 12 godzin.

Boczek z  grilla - Krok 3

Krok 4

Gotowe plastry boczku grilluj na średnio rozgrzanym grillu, pod przykryciem, po około 4-5 minut z każdej strony.

Boczek z  grilla - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty możesz też dodać grubo zmielony czarny pieprz. Uważaj, żeby wytapiający się tłuszcz nie spływał bezpośrednio na grilla. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek z  grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek z  grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek z  grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek z  grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek z  grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek z  grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek z  grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek z  grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip ziołowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Boczek z  grillaBoczek z grilla

Boczek z grilla to przysmak, który z pewnością zachwyci każdego fana mięs. Chrupiący, aromatyczny oraz soczysty – czego chcieć więcej? Sprawdź naszą recepturę na boczek z grilla i zaserwuj go dla swoich bliskich. Czas przygotowania zajmie Ci jedyne 20 minut, a efekty będą doskonałe. 

Dla kogo? 

Dla wszystkich wielbicieli mięsnych smaków. Boczek z grilla jest najpierw marynowany, przez co zachwyca niepowtarzalnym aromatem i konsystencją. Z pewnością zasmakuje każdemu, nawet osobom, które do tej pory nie przepadały za tym rodzajem mięsa. Przyrządź boczek z grilla dla rodziny i przyjaciół, a zachwycisz ich tym specjałem!

Na jaką okazję? 

A może bez okazji? Przygotuj boczek z grilla, gdy tylko najdzie Cię ochota! To aromatyczne mięso uświetni każde spotkanie na świeżym powietrzu. Nie może zabraknąć go obok karczku, sałatek i ziemniaków z grilla. Równie dobrym pomysłem będzie przygotowanie boczku jako dodatku do śniadania lub kolacji. Zawsze smakuje tak samo dobrze!

Czy wiesz, że? 

Przy wyborze boczku na grilla kieruj się jego kolorem. Świeże mięso bez kości powinno mieć ciemnoróżową barwą. Dokładnie sprawdź, czy boczek na grilla nie jest zepsuty, ponieważ może to popsuć całe grillowanie. Po wyborze mięsa przechodź do działania! 

Dla urozmaicenia: 

Boczek z grilla możesz podać z ulubionymi sosami. Doskonale sprawdzi się popularne barbecue, które pasuje również do innych potraw z rusztu! Jeżeli lubisz ostrzejsze smaki, to sięgnij po sos z chili. Wybierz ulubione dodatki i ciesz się znakomitym boczkiem z grilla. Ten przysmak potrafi zachwycić!