
Składniki
4 sztuki
2 łyżeczki
10 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi oczyść i osusz, a następnie każdą z nich natnij nożem tak, aby powstała kieszeń.

Krok 2
Mięso natrzyj oliwą i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 3
Mozzarellę pokrój na 4 plastry, a oliwki posiekaj.

Krok 4
Do każdej kieszeni włóż plaster sera oraz ¼ oliwek, a następnie każdą pierś zepnij wykałaczką.

Krok 5
Napełnione piersi grilluj po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 6
Usmażone mięso pokrój pod skosem i podawaj z sałatą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana pierś z mozzarellą
Grillowana pierś z mozzarellą to godny polecenia sposób na rodzinny obiad przy grillu, jednak równie dobrze sprawdzi się przyrządzona w domu. Ser mozzarella po stopieniu staje się kremowy – z odpowiednimi przyprawami wybornie uzupełni smak grillowanego mięsa. Gdy skomponujesz go z sałatką ze świeżych soczystych warzyw, otrzymasz apetyczne danie. Od czego zacząć przygotowania? Na początek przyrządź pierś z kurczaka – oczyść ją, osusz i natnij nożem tak, aby powstała w niej kieszonka. Mięso stanie się wyjątkowo aromatyczne, gdy natrzesz je oliwą i oprószysz mieszanką przypraw. Jak przygotować nadzienie? Mozzarellę pokrój na plastry, a oliwki (sprawdzą się oba rodzaje) posiekaj. Do mięsa włóż poszatkowane składniki, zepnij je wykałaczką i ułóż na ruszcie lub patelni grillowej. Pamiętaj, aby co jakiś czas je przewracać – unikniesz przypalenia. Oprócz wspomnianej na początku sałatki dobrym dodatkiem będą pieczone warzywa. Smak uwydatnisz, jeśli dodasz pikantny sos, np. salsę. Zasugeruj się tym przepisem i pamiętaj o nim podczas przygotowań do najbliższego grilla. Dobrej zabawy!