Grillowana pierś z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
715 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

303 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżeczki

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oczyść i osusz, a następnie każdą z nich natnij nożem tak, aby powstała kieszeń.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Mięso natrzyj oliwą i oprósz przyprawą Knorr.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Mozzarellę pokrój na 4 plastry, a oliwki posiekaj.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Do każdej kieszeni włóż plaster sera oraz ¼ oliwek, a następnie każdą pierś zepnij wykałaczką.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 4

Krok 5

Napełnione piersi grilluj po 3-4 minuty z każdej strony.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 5

Krok 6

Usmażone mięso pokrój pod skosem i podawaj z sałatą.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • bernadeta mrowiec-orczyk

    bernadeta mrowiec-orczyk , 17.07.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • aneta kisiel

    aneta kisiel , 16.07.2015

    super smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowana pierś z mozzarelląGrillowana pierś z mozzarellą

Grillowana pierś z mozzarellą to godny polecenia sposób na rodzinny obiad przy grillu, jednak równie dobrze sprawdzi się przyrządzona w domu. Ser mozzarella po stopieniu staje się kremowy – z odpowiednimi przyprawami wybornie uzupełni smak grillowanego mięsa. Gdy skomponujesz go z sałatką ze świeżych soczystych warzyw, otrzymasz apetyczne danie. Od czego zacząć przygotowania? Na początek przyrządź pierś z kurczaka – oczyść ją, osusz i natnij nożem tak, aby powstała w niej kieszonka. Mięso stanie się wyjątkowo aromatyczne, gdy natrzesz je oliwą i oprószysz mieszanką przypraw. Jak przygotować nadzienie? Mozzarellę pokrój na plastry, a oliwki (sprawdzą się oba rodzaje) posiekaj. Do mięsa włóż poszatkowane składniki, zepnij je wykałaczką i ułóż na ruszcie lub patelni grillowej. Pamiętaj, aby co jakiś czas je przewracać – unikniesz przypalenia. Oprócz wspomnianej na początku sałatki dobrym dodatkiem będą pieczone warzywa. Smak uwydatnisz, jeśli dodasz pikantny sos, np. salsę. Zasugeruj się tym przepisem i pamiętaj o nim podczas przygotowań do najbliższego grilla. Dobrej zabawy!