Składniki
4 sztuki
2 łyżeczki
10 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi oczyść i osusz, a następnie każdą z nich natnij nożem tak, aby powstała kieszeń.
Krok 2
Mięso natrzyj oliwą i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 3
Mozzarellę pokrój na 4 plastry, a oliwki posiekaj.
Krok 4
Do każdej kieszeni włóż plaster sera oraz ¼ oliwek, a następnie każdą pierś zepnij wykałaczką.
Krok 5
Napełnione piersi grilluj po 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 6
Usmażone mięso pokrój pod skosem i podawaj z sałatą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana pierś z mozzarellą
Grillowana pierś z mozzarellą to godny polecenia sposób na rodzinny obiad przy grillu, jednak równie dobrze sprawdzi się przyrządzona w domu. Ser mozzarella po stopieniu staje się kremowy – z odpowiednimi przyprawami wybornie uzupełni smak grillowanego mięsa. Gdy skomponujesz go z sałatką ze świeżych soczystych warzyw, otrzymasz apetyczne danie. Od czego zacząć przygotowania? Na początek przyrządź pierś z kurczaka – oczyść ją, osusz i natnij nożem tak, aby powstała w niej kieszonka. Mięso stanie się wyjątkowo aromatyczne, gdy natrzesz je oliwą i oprószysz mieszanką przypraw. Jak przygotować nadzienie? Mozzarellę pokrój na plastry, a oliwki (sprawdzą się oba rodzaje) posiekaj. Do mięsa włóż poszatkowane składniki, zepnij je wykałaczką i ułóż na ruszcie lub patelni grillowej. Pamiętaj, aby co jakiś czas je przewracać – unikniesz przypalenia. Oprócz wspomnianej na początku sałatki dobrym dodatkiem będą pieczone warzywa. Smak uwydatnisz, jeśli dodasz pikantny sos, np. salsę. Zasugeruj się tym przepisem i pamiętaj o nim podczas przygotowań do najbliższego grilla. Dobrej zabawy!