Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

290 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.25 łyżeczki

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową Knorr rozkrusz w miseczce i dokładnie rozetrzyj z oliwą. Dodaj posiekane chili oraz pokrojoną kolendrę.

Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - Krok 1

Krok 2

Płaty mięsa natrzyj marynatą z obu stron. Odłóż na 15 minut do lodówki.

Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - Krok 2

Krok 3

Mięso układaj na rozgrzanym grillu i piecz po 5 minut z każdej strony. Podawaj z chrupiącą sałatą.

Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrąGrillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą

Wybierając mięso do przyrządzenia na grillu, często sięga się po udka z kurczaka – delikatne, soczyste, z chrupiącą po upieczeniu skórką. Ich smak można wzbogacić na wiele różnych sposobów, wystarczy tylko użyć odpowiednich kompozycji ziół i przypraw. Dzięki temu przepisowi poznasz sposób na przygotowanie pikantnego kurczaka z chili i kolendrą. Na początek należy właściwie dobrać i połączyć składniki marynaty – to ona nada potrawie wyrazistość. W miseczce rozkrusz kostkę rosołową z pietruszką i lubczykiem, po czym rozetrzyj ją z oliwą. Dodaj świeżą, drobno posiekaną kolendrę oraz papryczkę chili. W razie potrzeby, zastąp ją pieprzem kajeńskim. Powstałą w ten sposób marynatą natrzyj pozbawione kości udka z kurczaka i odstaw je na chwilę do lodówki. Następnie mięso układaj na grillu i piecz ze wszystkich stron, aż skórka dobrze się zarumieni. To danie możesz również przyrządzić na patelni grillowej. Gotowe udka podawaj z pieczywem oraz sałatką, np. z sałaty lodowej i pomidorków koktajlowych. Sprawdź, jakie to pyszne.