Soczysty kurczak z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

301 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Knorr dokładnie rozetrzyj i połącz z oliwą tak, aby powstała pasta.

Soczysty  kurczak z grilla  - Krok 1

Krok 2

Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.

Soczysty  kurczak z grilla  - Krok 2

Krok 3

Następnie grilluj mięso po 6-8 minut z każdej strony.

Soczysty  kurczak z grilla  - Krok 3

Krok 4

Po usmażeniu odstaw kurczaka na 10 minut, a następnie pokrój go w paski. Podawaj z sałatką.

Soczysty  kurczak z grilla  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty  kurczak z grilla Soczysty kurczak z grilla

Soczysty kurczak z grilla to potrawa pełna aromatu i smaku. Jeśli chcesz urozmaicić swoje popisowe menu – jesteś w dobrym miejscu. Kurczak podany z różnymi dodatkami sprawdzi się jako smaczny obiad lub ciepła kolacja, a wykonasz go z zaledwie kilku składników. Na początek zamarynuj mięso i odstaw do lodówki na kilka minut, aby aromaty się przeniknęły. Jeśli chcesz, żeby danie miało jeszcze bardziej wyrazisty smak, dodaj do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę papryczki chili. Ewentualnie dosyp jeszcze trochę startego imbiru. Zamarynowanego w paście kurczaka wyjmij z lodówki i oprósz ulubionymi ziołami. Następnie grilluj mięso na rozgrzanym ruszcie lub specjalnej patelni, uważając, żeby się nie przypaliło. Danie jest już gotowe! Soczystego kurczaka z grilla podawaj pokrojonego w paski, z sałatką ze świeżego szpinaku, pomidorków koktajlowych i oliwą. Udekoruj talerz gałązkami świeżego tymianku lub posyp posiekaną natką pietruszki. Zaserwuj danie z samodzielnie wykonanym pesto pomidorowym lub hummusem z bazylią.