Soczysty kurczak z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl

Soczysty kurczak z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

303 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

264 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Knorr dokładnie rozetrzyj i połącz z oliwą tak, aby powstała pasta.

Soczysty  kurczak z grilla  - Krok 1

Krok 2

Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.

Soczysty  kurczak z grilla  - Krok 2

Krok 3

Następnie grilluj mięso po 6-8 minut z każdej strony.

Soczysty  kurczak z grilla  - Krok 3

Krok 4

Po usmażeniu odstaw kurczaka na 10 minut, a następnie pokrój go w paski. Podawaj z sałatką.

Soczysty  kurczak z grilla  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty  kurczak z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty  kurczak z grilla Soczysty kurczak z grilla

Soczysty kurczak z grilla to potrawa pełna aromatu i smaku. Jeśli chcesz urozmaicić swoje popisowe menu – jesteś w dobrym miejscu. Kurczak podany z różnymi dodatkami sprawdzi się jako smaczny obiad lub ciepła kolacja, a wykonasz go z zaledwie kilku składników. Na początek zamarynuj mięso i odstaw do lodówki na kilka minut, aby aromaty się przeniknęły. Jeśli chcesz, żeby danie miało jeszcze bardziej wyrazisty smak, dodaj do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę papryczki chili. Ewentualnie dosyp jeszcze trochę startego imbiru. Zamarynowanego w paście kurczaka wyjmij z lodówki i oprósz ulubionymi ziołami. Następnie grilluj mięso na rozgrzanym ruszcie lub specjalnej patelni, uważając, żeby się nie przypaliło. Danie jest już gotowe! Soczystego kurczaka z grilla podawaj pokrojonego w paski, z sałatką ze świeżego szpinaku, pomidorków koktajlowych i oliwą. Udekoruj talerz gałązkami świeżego tymianku lub posyp posiekaną natką pietruszki. Zaserwuj danie z samodzielnie wykonanym pesto pomidorowym lub hummusem z bazylią.